Executivul de la Chişinău: Autorităţile publice vor primi în audienţă cetăţenii în a treia zi de vineri a lunii

Cetăţenii au foarte multe probleme şi le vor mai avea până când statul va începe să funcţioneze la toate nivelurile, iar fiecare instituţie o să-şi facă treaba, afirmă Maia Sandu.
Guvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova (facebook.com/guvernul rm)

Executivul de la Chişinău a stabilit programul de audienţă a populaţiei în toate autorităţile publice. Proiectul precizează şi mecanismul de monitorizare a rezultatelor examinării petiţiilor prin obligativitatea prezentării Guvernului unui raport anual.

Cetăţenii vor putea fi primiţi în audienţă de către prim-ministru, viceprim-miniştri, miniştri şi conducători ai altor autorităţi administrative centrale, de către secretarii generali şi secretarii generali adjuncţi ai Guvernului, secretarii generali ai ministerelor, secretarii de stat şi conducătorii altor autorităţi administrative centrale sau subdiviziunilor structurale, în a treia zi de vineri a lunii, conform programului de lucru.

Totodată, audienţa populaţiei, de către autorităţile publice va fi organizată nu doar pentru cetăţenii moldoveni, dar şi pentru alte categorii de persoane care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, precum cetăţenii străini sau apatrizii.

"Cetăţenii au foarte multe probleme şi o să aibă foarte multe probleme atât timp cât acest stat nu o să înceapă să funcţioneze la toate nivelurile, cât fiecare instituţie nu o să-şi facă treaba.

De aceea, cu mare responsabilitate îi ascultăm pe cetăţeni şi cu la fel de mare responsabilitate ne asigurăm că instituţiile statului la toate nivelurile încep să funcţioneze. Pentru că foarte multe din problemele cetăţenilor trebuie să se rezolve până a ajunge la ministru sau prim-ministru, dacă statul ar fi unul funcţional", a concretizat premierul Maia Sandu.