Preşedintele AfD linşat, incidentul considerat o încercare de asasinat

Peşedintele Afd Frank Magnitz linşat în cadrul unui incident bizar
Peşedintele Afd Frank Magnitz linşat în cadrul unui incident bizar (Facebook Afd)

Frank Magnitz, preşedintele partidului german de extremă dreapta AfD (Alternativa pentru Germania), a fost aproape omorât în bătaie luni de către trei bărbaţi, când acesta a plecat de la o petrecere organizată cu ocazia Anului Nou, potrivit paginii de Facebook AfD Bremen.

Magnitz şi-a pierdut cunoştinţa după ce a fost lovit cu o scândură de lemn şi cu picioarele în cap de nenumărate ori, potrivit postării AfD, citată de site-ului de ştiri Zero Hedge.

Atacul asupra lui Magnitz a fost oprit datorită „intervenţiei” curajoase a unui muncitor în construcţii, potrivit postării de pe Facebook. Preşedintele AfD se află în prezent în spital din cauza leziunilor grave şi beneficiază de protecţia poliţiei, incidentul fiind considerat a fi motivat politic.

În timp ce atacatorii nu au fost identificaţi, AfD a precizat în postarea sa pe Facebook că atât Partidul Stângii cât şi Partidul Social Democrat din Germania (SPD) susţin grupul Antifa şi atacurile acestuia.

„Din nou şi din nou, AfD este obiectul atacurilor celor de stânga, care nu sunt condamnaţi şi nici măcar susţinuţi de alte partide. Astăzi este o zi neagră pentru democraţia din Germania”, mai precizează postarea.