Germania: Bărbat intră în mod deliberat cu maşina în pietoni

Un bărbat a intrat cu un automobil într-un grup de pietoni din oraşul Bottrop din regiunea germană Ruhr, rănind patru persoane. Poliţia susţine că există indicii că şoferul are probleme mintale.
Poliţist german
Poliţist german (Getty Images)

În noaptea de Anul Nou, în două oraşe germane învecinate, un bărbat a intrat cu maşina în pietoni, rănind patru persoane. Poliţia a precizat că atacurile ar putea fi motivate de atitudinea xenofobă a şoferului, potrivit Deutsche Welle.

Cu puţin timp după miezul nopţii, suspectul de 50 de ani aparent a intrat în mod deliberat într-un bărbat din Bottrop, dar acesta a reuşit să evite să fie lovit. Apoi, şoferul şi-a continuat atacul în centrul oraşului, unde a intrat într-un grup de pietoni care stăteau la marginea unei străzi, rănind cel puţin patru persoane, unele în mod grav.

Poliţia susţine că victimele erau cetăţeni sirieni şi afgani.

De asemenea, bărbatul a încercat să intre într-un grup de persoane care stăteau la o staţie de autobuz din oraşul învecinat Essen, înainte să fie oprit şi arestat de poliţie.

Poliţia a declarat că suspectul, care aparent locuieşte în Essen, a făcut comentarii rasiste după ce a fost arestat. De asemenea, poliţia a precizat că a primit informaţii care ar sugera că bărbatul ar suferi de o boală mintală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe