Avioanele ruseşti vor ocoli peste 1500 km pentru a ajunge în Moldova?

Rusia şi-ar putea lua adio de la cursele spre Moldova, în urma unei decizii a guvernului ucrainean de a interzice zborurile ruseşti pe teritoriul său.
Avion al Companiei "Air Moldova"
Avion al Companiei "Air Moldova" (wikipedia.org)

În urma deciziei Guvernului ucrainean de a interzice pe teritoriul ţării toate zborurile ruseşti care transportă soldaţi, echipamente militare sau încărcături cu scop dublu, specialiştii din Federaţia Rusă susţin că zborurile companiilor ruseşti spre Moldova vor fi de asemenea oprite, întrucât avioanele ruseşti ar tebui să parcurgă o distanţă de peste 1500 de km în plus pentru a ajunge la Chişinău.

„Atunci când Ucraina va impune sancţiuni pentru companiile aeriene din Rusia, trebuie să ne luăm adio de la cursele spre Moldova. Zborurile spre Moldova, ocolind teritoriul Ucrainei vor deveni mai costisitoare. Dacă în cazul unui zbor spre Europa sau Turcia companiile vor avea nevoie suplimentar de 40 de minute de zbor pentru a ocoli Ucraina, atunci pentru a ajunge în Moldova timpul necesar pentru a ocoli spaţiul aerian ucrainean va fi de cel puţin o oră şi jumătate, pentru că e vorba de peste 1.500 de kilometri suplimentari”, a declarat pentru Tass.ru, citat de Jurnal.md, preşedintele Asociaţiei Operatorilor de Transport Aerian (AEVT) Vladimir Tasun.

Acesta a menţionat că fluxul de pasageri spre Moldova este destul de mare, zborurile fiind la fel de profitabile, totuşi „pentru companiile aeriene din Republica Moldova, interdicţia va fi desigur un prilej de bucurie”. În prezent, spre Moldova, efectuează zboruri avioane ale companiilor ruseşti Aeroflot, S7 Group, Utair, Ural şi Vim Airlines.

Guvernul Iaţeniuk, cu acordul Consiliului ucrainean pentru Securitate şi Apărare Naţională, a decis, vineri, să interzică toate zborurile efectuate de companiile aeriene ruseşti deasupra teritoriului său în cazul în care acestea transportă soldaţi, echipamente militare sau încărcături cu scop dublu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe