Presa bulgară: Teroristul de la Burgas venea din România

Conform unor noi indicii apărute în ancheta de la Burgas, presa bulgară scrie că atacatorul venea din România şi că ar fi intrat în Bulgaria pe la Ruse.
România va primi de la UE peste 16 milioane de euro pentru controlul frontierelor în 2012 (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
20.07.2012

Conform unor noi indicii apărute în ancheta de la Burgas, presa bulgară scrie că atacatorul venea din România şi că ar fi intrat în Bulgaria pe la Ruse.

Totodată, presupusul autor al atentatului sinucigaş comis în Bulgaria este un islamist cu cetăţenie suedeză, care a fost deţinut o perioadă în penitenciarul de la Guantanamo Bay, anunţă surse guvernamentale bulgare citate de presa de la Sofia, relevă ziarul israelian "Haaretz".

Pe de altă parte, Ministerul de Interne bulgar a negat informaţiile apărute în presă.

Nu mai puţin de cinci israelieni şi un bulgar au fost ucişi, iar alţi peste 30 de israelieni au fost răniţi în explozia care a vizat miercuri un autocar cu turişti staţionat în parcarea aeroportului din staţiunea bulgară Burgas.

Conform concluziilor anchetei preliminare, atentatul a fost comis de un terorist-kamikaze, care a devenit a şaptea persoană decedată în incident.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor