Atacul asupra unui autobuz cu israelieni s-a soldat cu 7 victime în Bulgaria (Video)

Jack Phillips
19.07.2012

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Şapte persoane au fost ucise şi cel puţin 20 au fost rănite miercuri, după ce o bombă a fost detonată într-un autobuz israelian, la aeroportul Burgas din Bulgaria.

Atacul a avut loc tocmai când se împlinesc 18 ani de la bombardarea, sprijinită de Iran, a unui centru evreiesc din Argentina, a precizat Israelul.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a afirmat într-o declaraţie că "toate semnele indică faptul că Iranul" ar fi efectuat atacul. "În ultimele câteva luni am fost martorii unor încercări ale Iranului de a ataca israelieni în Tailanda, India, Georgia, Kenya, Cipru şi în alte ţări", a adăugat el.

"Terorismul mortal iranian continuă să lovească oameni nevinovaţi. Acesta este un atac terorist iranian global, iar Israelul va reacţiona ferm", a comentat prim-ministrul.

Agenţia de securitate din Israel, Shin Bet, a suspendat toate zborurile către Bulgaria, Serbia, Grecia, Africa de Sud, Tailanda, Turcia, Azerbaidjan şi Croaţia, potrivit Ynet News.

"Este un atac foarte grav. Am urmărit organizaţii teroriste - Hezbollah, Hamas - şi elemente iraniene şi din jihadul global, care intenţionează să se angajeze în atacuri teroriste internaţionale. Suntem angajaţi într-o luptă amară, cu multe victorii alături de zile mai rele, cum este şi cea de astăzi", a declarat ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, pentru Ynet.

Cu privire la incident, există rapoarte contradictorii, unii susţinând că atacul a fost efectuat de un atentator sinucigaş, iar alţii că bomba a fost detonată de la distanţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor