Premierul Streleţ refuză să se întâlnească cu protestatarii în Piaţa MAN

Valeriu Streleţ, premierul Republicii Moldova
Valeriu Streleţ, premierul Republicii Moldova (facebook.com / valeriu.strelet)

Prim-ministrul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, refuză categoric să meargă în faţa protestatarilor, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, deşi anterior a declarat că are tot respectul pentru moldovenii ieşiţi la miting şi că este dispus pentru dialog.

Luni, Consiliul Marii Adunări Naţionale, ales la 6 septembrie pentru implementarea revendicărilor populare, i-a invitat pe preşedintele Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului şi primul ministru, pe parcursul zilei să se întâlnească cu Grupul de Intermediere şi Reprezentare (GIR). Ca răspuns la invitaţia protestatarilor, premierul Streleţ a declarat că întâlnirea conducerii statului cu reprezentanţii grupului de contact al Marii Adunări Naţionale trebuie să aibă loc acolo unde va stabili el.

După ce reprezentanţii protestatarilor au anunţat autorităţile că îi vor aşteaptă în Piaţa MAN , pentru că trebuie să vină în faţa mulţimii de oameni, primul ministru Streleţ a menţionat că „şi noi o să-i aşteptăm acolo unde o să spunem noi. În viziunea lor, noi suntem un Guvern în demisie, aşa că ne putem permite”.

„Eu tot am vrut să mă întâlnesc cu ei. Le-am oferit tot spaţiul şi timpul necesar. Acum trebuie să ne întâlnim cu dl preşedinte Timofti şi să decidem ce facem”, a declarat Streleţ pentru presă.

Dacă în final vor accepta invitaţia cetăţenilor, acest lucru se va întâmpla „cu siguranţă nu în Piaţă. Ne vom întâlni acolo unde va fi nevoie”, a conchis premierul, potrivit Jurnal.md.

Precizăm că tentativele de duminică ale Consiliului Marii Adunări Naţionale de a discuta cu şeful statului, preşedintele parlamentului şi prim-ministrul, au eşuat întrucât aceştia au refuzat să se întâlnească cu protestatarii în Piaţă. Cei peste 100.000 de oameni prezenţi la miting au elaborat Proclamaţia Marii Adunări Naţionale, cerând demisia conducerii statului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.