Premierul sârb primit cu pietre la comemorarea masacrului Srebrenica

Garda de corp a premierului sârb Aleksander Vucic încercând să-l protejeze la comemorarea masacrului de la Srebrenica. 1 1iulie 2015
Garda de corp a premierului sârb Aleksander Vucic încercând să-l protejeze la comemorarea masacrului de la Srebrenica. 1 1iulie 2015 (DIMITAR DILKOFF/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
12.07.2015

O mulţime furioasă de persoane care comemorau 20 de ani de la masacrul din Srebrenica l-a primit pe premierul sârb Aleksandar Vucic cu coctailuri Molotov, pietre şi înjurături.

La Srebrenica au fost omorâţi peste 8000 de musulmani în Bosnia and Herţegovina.

Vucic a încercat să ia parte sâmbătă la ceremonie pentru a depune flori la comemorarea evenimentului considerat de mulţi o mărturie a genocidului la care sârbii i-au supus pe musulmanii din fosta Iugoslavie.

Vucic a fost lovit în faţa de o piatră care i-a spart ochelarii, conform unei ştiri AP.

În ciuda violenţei, premierul sârb a făcut un gest de reconciliere pe Twitter, „trebuie să trăim cu toţii în pace” afirmând el în postarea sa.

Garda sa de corp l-a înconjurat cu umbrele conducând oficialii sârbi către maşinile oficiale.

Ministrul sârb de Interne a descris incidentul ca o tentativă de asasinare a lui Vucic.

Vucic este unul dintre susţinătorii ideologiei naţionaliste sârbe. Moştenită de la defunctul regim comunist iugoslav, ideologia este considerată răspunzătoare pentru multe din crimele bazate pe discriminare etnică, din timpul războaielor de dezintegrare a republicii.

La ceremonie au participat zeci de demnitari străini.

Incidentul a inclus şi funeralii pentru un număr de 136 victime care au fost descoperite recent, şi a căror identitate rămâne necunoscută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor