Premierul RM: Reforma justiţiei va oferi investitorilor străini încredere în instituţii, stabilitate şi predictibilitate

Natalia Gavriliţa la evenimentul „Zilei Pieţei de Capital din Moldova” la sediul Bursei de Valori din Londra
Natalia Gavriliţa la evenimentul „Zilei Pieţei de Capital din Moldova” la sediul Bursei de Valori din Londra (gov.md)

Agenda de reformă a Guvernului Republicii Moldova este ambiţioasă, îndrăzneaţă şi urgentă întrucât are sprijinul total al oamenilor şi al partenerilor externi, a declarat luni, premierul Natalia Gavriliţa cu ocazia „Zilei Pieţei de Capital din Moldova”, la sediul Bursei de Valori din Londra.

Prim-ministrul de la Chişinău, în discursul său din cadrul evenimentului, a menţionat că una dintre principalele priorităţi ale agendei de reformă a Guvernului este reforma justiţiei, care implică o evaluare externă a judecătorilor şi procurorilor. „Este crucial atât pentru cetăţenii noştri, cât şi pentru comunitatea de afaceri şi investitorii străini să aibă încredere în instituţii, să aibă stabilitate şi predictibilitate.”

„Chiar din prima zi de la preluarea mandatului, guvernul meu a adoptat principiul toleranţă zero faţă de corupţie. Lucrăm pentru a crea o administraţie guvernamentală mai deschisă, transparentă şi echitabilă şi pentru a asigura o bună guvernare în toate domeniile. Aşa vom construi încrederea în Moldova ca destinaţie pentru afaceri şi investiţii şi sunt sigură că eforturile noastre vor da roade”, a adăugat Gavriliţa.

Pachetul de legi votate recent de Parlamentul de la Chişinău care cuprinde mai multe prevederi privind digitalizarea asigură antreprenorilor posibilitatea înregistrării online a afacerii doar prin utilizarea unei semnături electronice calificate, a notat premierul moldovean.

Totodată, aceasta a subliniat că Executivul mai lucrează în vederea creării condiţiilor favorabile pentru ca fondurile de capital privat şi de investiţii să poată participa mai sigur la finanţarea companiilor moldoveneşti prin toate instrumentele financiare disponibile pe piaţă.

În cadrul vizitei de lucru la Londra, prim-ministrul Gavriliţa s-a întâlnit cu Sir Stephen Lovegrove, consilier pentru securitate naţională al primului ministru britanic. Oficialii au examinat perspectivele de dezvoltare a domeniului securităţii.

În perioada 15-16 noiembrie, premierul Natalia Gavriliţa se află în vizită la Londra, cu ocazia „Zilei Pieţei de Capital din Moldova”. Cu această ocazie, prim-ministrul va participa la un Târg de Cariere pentru moldovenii stabiliţi în Marea Britanie, pentru a explora potenţialele oportunităţi de angajare în R. Moldova. Reprezentanţi ai Guvernului şi ai unor companii mari din ţară vor prezenta oportunităţile de carieră.

Cetăţenii moldoveni vor avea ocazia să afle din prima sursă oportunităţile profesionale valabile în Republica Moldova, cu perspectiva de a seta apoi interviuri. Ulterior, Natalia Gavriliţa se va întâlni cu un grup de cetăţeni din diaspora, potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe