Premierul Ponta avertizează: Dacă preşedintele Băsescu insistă şi joi să meargă la Bruxelles, vom decide în consecinţă

Şeful Executivului, Victor Ponta, a avertizat, marţi, că împreună cu colegii de alianţă va lua "o decizie în consecinţă", dacă şeful statului, Traian Băsescu, va insista şi joi să meargă la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie.
Epoch Times România
27.06.2012

Şeful Executivului, Victor Ponta, a avertizat, marţi, că împreună cu colegii de alianţă va lua "o decizie în consecinţă", dacă şeful statului, Traian Băsescu, va insista şi joi să meargă la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie.

"Amândoi nu putem să rămânem (...). În acelaşi timp, sigur că m-am gândit, m-am sfătuit cu colegii mei, vom vedea joi seara dacă mai există vreo şansă de dialog sau dacă practic în ceasul al XIII-lea preşedintele ne transmite nouă şi tuturor românilor: "Nu mă interesează de voi, eu fac doar ce vreau eu", atunci vom lua şi o decizie în consecinţă", a spus Ponta, la Antena 3.

De asemenea, el a acuzat Curtea Constituţională că i-a fost întotdeauna aproape lui Traian Băsescu, însă Ponta a criticat în ansamblu schimbul de replici preşedinte-premier.

"Preşedintele, bineînţeles, cere sprijin de la Curtea Constituţională, ştiţi, bazându-se probabil pe faptul că i-a fost totdeauna aproape. Eu am cerut de la Parlament, cineva invocă un articol, altul alt articol", a mai afirmat şeful Guvernului.

Totodată, Victor Ponta l-a acuzat pe Traian Băsescu de faptul că ar sabota Guvernul, folosindu-se de persoanele pe care el le-a numit în diferite posturi, în instituţii cum ar fi Curtea Constituţională sau Consiliul Naţional al Audiovizualului.

"Preşedintele tot timpul ne sabotează, tot timpul mai foloseşte patru oameni pe care i-a pus într-un loc, doi într-un loc. (...) Noi suntem blocaţi în orice acţiune guvernamentală sau parlamentară de un preşedinte care nu acceptă, cum nu a mai acceptat alt preşedinte în decembrie 1989, să lase puterea şi altora", a declarat premierul Victor Ponta, la Antena 3.

Şeful Guvernului urmează să meargă miercuri dimineaţa la Curtea Constituţională, care este aşteptată să dea o soluţie la sesizarea preşedintelui Traian Băsescu privind reprezentarea României la Consiliul European.

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat intenţia să meargă la Consiliul European din 28-29 iunie, de la Bruxelles, în condiţiile în care, argumentează el, la reuniune se discută chestiuni care ţin de resortul Guvernului, în principal economice.

În schimb, preşedintele Traian Băsescu a arătat că el este cel care reprezintă statul român la aceste reuniuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor