Ponta: "Miercuri merg la Curtea Constituţională, joi plec la Bruxelles"

Premierul Ponta a declarat marţi că miercuri dimineaţă va merge la Curtea Constituţională, unde se discută sesizarea depusă de preşedintele Traian Băsescu privind reprezentarea la Bruxelles, iar joi va pleca la Consiliul European.
Conferinţă de presă USL, Victor Ponta (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
26.06.2012

Premierul Ponta a declarat marţi că miercuri dimineaţă va merge la Curtea Constituţională, unde se discută sesizarea depusă de preşedintele Traian Băsescu privind reprezentarea la Bruxelles, iar joi va pleca la Consiliul European.

Întrebat dacă va ţine cont de decizia pe care Curtea o va adopta miercuri privind reprezentarea la Bruxelles, Ponta a spus că el trebuie să ţină cont de ceea ce a decis Parlamentul.

"Dacă eventual Curtea va decide că există un conflict între Parlament şi preşedinte, nu sunt eu cel care trebuie să-l rezolv. (...) Guvernul nu se află în conflict cu preşedintele pe această temă. Dacă preşedintele se declară nemulţumit de declaraţia Parlamentului, atunci poate să ceară Curţii constatarea unui conflict între Parlament şi preşedinte", a mai spus Ponta.

Întrebat ce face dacă preşedintele merge la Consiliu, Ponta a răspuns:

"Eu merg joi la Bruxelles. Mâine discutăm în Guvern ultimele propuneri primite. Aş vrea să discut şi cu preşedintele dacă va mai fi timp care sunt poziţiile României, pentru că nu vreau să merg acolo doar cu poziţia Guvernului său a Parlamentului. Ar fi foarte bine să fie o poziţie coordonată şi cu preşedintele”.

Premierul a mai spus că şi-ar fi dorit să meargă împreună cu preşedintele Băsescu la Consiliu, dar acest lucru nu este posibil, din cauza deciziilor anterioare luate de forul european privind reprezentarea.

Apoi, a fost întrebat dacă se va mai întâlni cu preşedintele pentru a discuta pe această temă.

"Nu ştiu. Dacă există timp în program, sigur. Eu sunt dispus la dialog instituţional", a răspuns Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a sesizat luni Curtea Constituţională cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind reprezentarea României la Consiliul European, sesizarea urmând să fie discutată miercuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor