Ponta: România se află într-o situaţie profund anormală şi greşită, într-un haos provocat

Premierul Victor Ponta a găsit un vinovat pentru situaţia grea în care se află ţara şi a venit cu ideea că preşedintele ales ar trebui să cedeze puterea altei forţe politice, care a câştigat majoritatea la ultimele alegeri, cele de pe 10 iunie.
Prim-ministrul României Victor Ponta. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
27.06.2012

Premierul Victor Ponta a găsit un vinovat pentru situaţia grea în care se află ţara şi a venit cu ideea că preşedintele ales ar trebui să cedeze puterea altei forţe politice, care a câştigat majoritatea la ultimele alegeri, cele de pe 10 iunie.

Preşedintele Băsescu refuză să cedeze puterea unei alte forţe politice care a obţinut majoritatea voturilor populaţiei la ultimele alegeri, aşa cum un alt preşedinte refuza în 1989 să cedeze puterea, şi sabotează permanent Guvernul prin persoane instalate în diferite instituţii, a declarat premierul Ponta la un post TV. El a arătat că România se află într-o situaţie profund anormală şi greşită, într-un haos provocat, în care preşedintele nu ţine cont de faptul că populaţia a transmis la ultimele alegeri că optează pentru o altă forţă politică.

Şeful Guvernului a afirmat că şeful statului "controlează anumite instituţii" şi trimite sesizări la Curtea Constituţională "care i-a fost întotdeauna aproape", la Consiliul Naţional al Audiovizualului şi la alte instituţii. "Preşedintele ne sabotează tot timpul cu oameni puşi în diferite locuri. El nu va ceda puterea indiferent de ce zice poporul. A mai fost un preşedinte care, în 1989, refuza să lase puterea", a spus Ponta.

Declaraţiile vin în contextul conflictului dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta legat de reprezentarea României la Consiliul European. Mai mult, USL a încercat prin mai multe mijloace să simplifice cât mai mult procedurile pentru că preşedintele să poată fi demis cât mai repede în caz de referendum. Astfel, majoritatea USL a votat în Parlament modificarea Legii referendumului prin care preşedintele poate fi demis cu votul majorităţii celor prezenţi la urne. Până în prezent, acest lucru era posibil doar cu votul majorităţii cetăţenilor înscrişi pe listele electorale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor