Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a participat la inaugurarea Bibliotecii Naţionale
Inaugurarea noului sediu al Bibliotecii Naţionale a României este o dovadă că, indiferent de condiţiile economice, cultura contează, a subliniat, luni, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu.
"După cum vedeţi, nu e doar un semn de optimism. S-a spus aici că, în vreme de austeritate, o asemenea veste bună redă un zâmbet tuturor. Este în primul rând dovada că, în România, indiferent de condiţiile economice, cultura contează, cultura naţională face diferenţa. Cultura face diferenţa între state", a spus Ungureanu.
De asemenea, el le-a mulţumit miniştrilor care, de-a lungul vremii, au contribuit la construcţia noului sediu, pe ruinele unei construcţii începute în perioada comunistă.
"Le mulţumesc miniştrilor care şi-au adus oborul la această superbă clădire, refăcută din ruinele unui comunism gri şi rece", a mai afirmat şeful Guvernului.
Ungureanu a arătat că biblioteca se desparte de distracţie şi dă cetăţeanului acces la sobrietatea lecturii privite ca parte integrantă a vieţii, iar bibliotecarul face marketingul informaţiei culturale.
"Astăzi, biblioteca este un spaţiu de intimitate al cititorului. Biblioteca este prietenoasă în raport cu fondul de carte şi prietenoasă în raport cu cititorul pe care îl adăposteşte. Biblioteca astăzi implică actul cultural în arii foarte vaste, de la expoziţii la conferinţe, despărţindu-se de distracţie, de entertainment şi dând acces oricărui cetăţean spre sobrietatea lecturii privite ca parte integrantă a propriei vieţi. Biblioteca este un mare spaţiu public în care bibliotecarul, prin toate acţiunile sale, face un marketing al informaţiei culturale", a mai spus prim-ministrul.
În context, el le-a urat "La mulţi ani!" celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Gheorghe, în data de 23 aprilie fiind marcată şi Ziua Bibliotecarilor.
"Nu întâmplător ziua de 23 aprilie este ziua celor care slujesc în templele cărţii. La urma urmei, patronul acestei zile este Sfântul Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă. Biruinţa este finalul oricărei strădanii pe care bibliotecarul o duce în faţa cărţii şi a cititorului. Celor care sunt astăzi purtătorii acestui nume le doresc "La mulţi ani!", a mai spus premierul.
Şeful Guvernului a participat, luni, la inaugurarea noului sediu al Bibliotecii Naţionale a României.