Premierul israelian interogat de poliţie într-un caz de fraudă şi mită

Premierul israelian Netanyahu a negat acuzaţiile că ar fi primit mită de la unii oameni de afaceri în schimbul unor favoruri acordate acestora. Luni seară, premierul a fost interogat de poliţie.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. (Captură Foto)

Poliţia israeliană l-a interogat luni seară pe premierul Benjamin Netanyahu din cauza unor acuzaţii legate de corupţie, a raportat mass media locală după ce poliţia a sosit la reşedinţa sa oficială.

Poliţia nu a discutat cu jurnaliştii, dar mass media israeliană a raportat că autorităţile analizează posibilitatea ca Netanyahu să fi acceptat, într-o manieră necorespunzătoare, cadouri scumpe de la doi oameni de afaceri.

Înaintea interogatoriului, un ecran negru a fost plasat în faţa reşedinţei lui Netanyahu, aparent anticipând sosirea investigatorilor, pentru a împiedica jurnaliştii să filmeze.

Netanyahu a negat ceea ce numeşte a fi rapoarte “nefondate” privind faptul că ar fi primit cadouri din partea celor doi oameni de afaceri.

Luând cuvântul în timpul unei întâlniri a partidului său Likud luni după masă, Netanyahu a negat din nou acuzaţiile că ar fi comis vreo infracţiune.

“Am acordat atenţie rapoartelor mass media, auzim buna dispoziţie şi atmosfera din studiourile de televiziune şi pe coridoarele opoziţiei şi aş dori să le spun: opriţi sărbătorirea, nu vă grăbiţi”, a declarat Netanyahu.

“Nu se va întâmpla nimic deoarece nu există nimic”.

Postul de televiziunea israelian Channel 2 TV a susţinut că Netanyahu a acceptat “favoruri” din partea unor oameni de afaceri din Israel şi străinătate şi că este principalul suspect în cazul unei alte investigaţii care implică, de asemenea, membri ai familiei sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe