Premierul Cioloş efectuează o vizită în Franţa, la invitaţia lui Francois Hollande

Şeful Executivului va efectua o vizită de două zile în Franţa, pe agenda vizitei figurând atât întâlniri politice - cu Francois Hollande, cu şeful Senatului etc. -, cât şi o vizită la atelierul lui Constantin Brâncuşi şi o întrevedere cu reprezentanţi ai comunităţii românilor din Franţa.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Premierul Dacian Cioloş va efectua, în perioada 20-21 ianuarie, o vizită oficială la Paris, la invitaţia preşedintelui Republicii Franceze, Francois Hollande.

Potrivit comunicatului de presă remis de Guvern, Cioloş se va vedea cu preşedintele Franţei miercuri, 21 ianuarie. Întâlnirea şefului Executivului cu Hollande va fi urmată de un dejun de lucru, la care va participa şi premierul francez Manuel Valls, şi de o declaraţie de presă comună. Premierul Dacian Cioloş va avea, de asemenea, întrevederi cu preşedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, şi cu preşedintele Adunării Naţionale, Claude Bartolone, precizează Guvernul.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor cu oficialii francezi vizează relaţiile istorice privilegiate dintre România şi Franţa, intensificarea ritmului pentru finalizarea proiectelor din Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic cu Franţa, dinamizarea relaţiilor economice şi consolidarea contactelor cu mediile de afaceri, consolidarea cooperării sectoriale în domenii de interes comun, dar şi subiecte importante de pe agenda europeană şi internaţională, precum terorismul, migraţia şi politica de securitate a Uniunii Europene.

De asemenea, vor fi abordate subiecte precum aderarea României la spaţiul Schengen, viitorul raport al Comisiei Europene referitor la Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi cooperarea in procesul de pregătire a ţării noastre pentru preluarea mandatului Preşedinţiei Consiliului UE.

Nu în ultimul rând, premierul Dacian Cioloş se va întâlni la Paris cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Franţa iar, la universitatea franceză SciencesPO, cu un grup de studenţi şi masteranzi români, prilej cu care va susţine un discurs despre beneficiile aderării la UE şi viziunea României asupra proiectului european.

Pe lângă convorbirile cu înalţi oficiali francezi pe teme de interes comun, vizita va avea şi o componentă economică, incluzând întâlnirea cu reprezentanţi ai mediului de afaceri francez.

De asemenea, în seara zilei de 20 ianuarie, premierul Cioloş va rosti un mesaj în deschiderea concertului care marchează Ziua Naţională a Culturii Române, concert susţinut de maestrul Eugen Doga, organizat de Ambasada României la Paris împreună cu Ambasada Republicii Moldova. Tot în sfera interesului pentru cultură se înscrie şi o vizită la atelierul, devenit muzeu, al sculptorului român Constantin Brâncuşi, precizează Guvernul.

Din delegaţia oficială care-l însoţeşte pe premier fac parte viceprim-ministrul şi ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi ministrul Culturii şi Cultelor, Vlad Alexandrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne