Premierul chinez respinge acuzaţiile de hacking lansate de Statele Unite

.
. (Photos.com)

Li Keqiang, noul prim ministru al Chinei a respins acuzaţiile de hacking lansate de Statele Unite. Acesta a declarat că cele 2 ţări nu ar trebui să lanseze acuzaţii nefondate, în schimb ele trebuie să contribuie la îmbunătăţirea securităţii cibernetice.

Domnul Li a declarat reporterilor duminică după închiderea Congresului Naţional al Poporului, că China este în prezent o ţintă majoră a hackerilor, şi că nu susţine aceste activităţi.

Jacob Lew, noul secretar al Trezoreriei Statelor Unite pleacă săptămâna aceasta spre China pentru a discuta probleme legate de economie. Totuşi este de aşteptat ca discuţiile despre atacurile cibernetice asupra companiilor din Statele Unite să nu fie uitate.

Mandiant, un grup pentru securitatea internetului din Statele Unite a lansat o acuzaţie conform căreia armata chineză ar fi furat date de la aproximativ 150 de companii şi organizaţii.

Câteva companii importante din Statele Unite din domeniul tehnologie ca, Apple, Facebook şi Twitter, au fost atacate la începutului anului 2013. De asemenea, The New York Times, Wall Street Journal, Washington Post au declarat că au fost de asemenea atacate de hackerii chinezi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe