Preda: Nu există respect fără adevăr! Predoiu a vrut să rămână cu Ponta

Cristian Preda la Congresul PPE de la Bucureşti
Cristian Preda la Congresul PPE de la Bucureşti (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
22.11.2013

Europarlamentarul Cristian Preda scria, pe blogul său, că Predoiu cere respect în dialog, lucru cu care este de acord dar pentru aceasta este nevoie să spui adevărul.

"Când va povesti unde şi de ce a cerut sprijin pentru a rămâne în Guvernul Ponta, voi începe să-l cred că e altceva decât un ambiţios", continuă Preda.

Europarlamentarul a explicat că, dată fiind apropierea dintre numele lor, uneori a primit mesaje adresate pe telefonul său destinate lui Predoiu şi că, probabil, şi acesta a primit mesaje care îi erau adresate lui.

"Anul trecut s-a produs o eroare de acest fel chiar când se negociau ultimele poziţii în Guvernul Ponta I. Am primit atunci un mesaj în care eram întrebat dacă mai trebuie insistat pentru a mi se confirma rămânerea în guvern alături de USL. Mie, care nu fusesem niciodată membru în vreun guvern! După 30 de secunde, a venit şi corectura: pardon, era pentru Predoiu, nu pentru Preda! I-am povestit lui Cătălin întâmplarea, dar se pare că amnezia e regula de afiliere la noul PDL, reformat fără reformişti şi unificator prin excluderi şi divizare", a concluzionat Cristian Preda.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a vorbit joi, la postul B1 TV, despre chestiunea preluării unui post de ministru în Guvernul Ponta.

"Sunt două momente. Primul moment este căderea guvernului MRU. La cinci minute după această întâmplare nefericită din istoria României, Ponta m-a abordat în Parlament şi mi-a făcut această propunere. I-am transmis ulterior răspunsul negativ. Între timp, am vorbit cu Mihai Răzvan Ungureanu la Neptun, auzise şi dânsul de această propunere, m-a chestionat. Spre surpriza mea, uitasem, dar mai târziu un coleg mi-a adus aminte, fost ministru, că a fost de faţă la această întâmplare. Îl informasem şi pe preşedintele Traian Băsescu şi cu asta s-a închis subiectul în prima fază", a precizat Predoiu, citat de Realitatea.

"Al doilea moment a fost în iarna anului trecut când plecarea doamnei Pivniceru a născut iar dezbateri pe tema ministrului. Şi din nou a circulat un zvon în oraş că s-a făcut o propunere. Printre numele circulate eram şi eu. Glume care se fac la o bere, fă-ţi bagajele că te vor la Guvern. Dar atunci a fost un zvon doar", a declarat Predoiu.

Fostul ministru de Justiţie a amintit că premierul declarase atunci că îşi doreşte ca noul ministru să fie tehnocrat, independent, să ştie Bruxelles-ul, să fie puţin diplomat, moment în care i s-a spus că a făcut practic portretul lui Predoiu.

"Şi atunci domnul Ponta a spus că nu este vorba de el: «L-am vrut în Guvern anul trecut, nu s-a putut, dar acuma nu este vorba de el»", a explicat Predoiu.

Acesta a subliniat că s-a făcut o confuzie între cele două momente, al doilea având loc la plecarea ministrului Mona Pivniceru din Guvern.

Cătălin Predoiu a explicat şi motivul pentru care preşedintele Traian Băsescu a rămas cu impresia că i-a cerut ajutorul pentru a accede în Guvernul Ponta.

"Ulterior, într-un anumit context, am avut o discuţie cu preşedintele în care l-am informat că iarăşi aud această poveste. L-am întrebat dacă ştie ceva despre această poveste şi a spus că nu. Acum, dacă dânsul a interpretat că eu vreau să vin înapoi în Guvern, asta este o altă poveste şi eu nu mi-o asum. Ce a spus ulterior domnul Ponta, dacă a spus - căci am văzut că era pe surse, este o minciună. În sală, când s-a plimbat, a dat mâna cu domnul Falcă şi i-a spus în glumă că este adevărată povestea cu Predoiu, cu Guvernul. Afară, în faţa presei, a negat. Acest comportament duplicitar a născut această istorie", a declarat Predoiu.

Şeful statului a precizat săptămâna trecută că prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu este un om în care nu mai are încredere, pentru că este mult prea flexibil şi împăciuitor, iar ţara are nevoie de un preşedinte care să nu facă compromisuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor