Poşta Română va avea în următoarele trei-patru luni un CA ales de un expert independent

Poşta Română. (wikipedia.org)
Epoch Times România
12.04.2012

Poşta Română va avea în următoarele trei-patru luni un Consiliu de Administraţie (CA) ales de un expert independent, membrii actuali ai CA nefiind interesaţi să îşi depună candidaturile, a declarat joi ministrul Comunicaţiilor, Răsvan Mustea.

”Alegerea membrilor Consiliului de Administraţie se va face de către un consultant echidistant, un expert. Alegerea acestui expert independent se va face în 3-4 luni. (...) Membrii actuali ai CA au spus că nu vor să îşi depună candidaturile”, a explicat ministrul.

Mustea a adăugat că recent a decis revocarea unor membri ai CA, fiind desemnaţi provizoriu alţi membri.

”Prin alegerea noului Consiliu de Administraţie ne vom permite atragerea oamenilor cu experienţă din mediul privat şi vor putea fi plătiţi corespunzător, astfel că ne putem aştepta la performanţă. Ei vor putea veni cu un plan de administraţie şi vor fi stabiliţi indicatori de performanţă”, a arătat Mustea.

Acesta a mai spus că managerul privat va fi ales împreună cu noul acţionar.

”Ideal ar fi ca managerul să fie numit simultan cu atragerea investitorului strategic. Poşta tre să aibă un management peformant şi să depăşască problemele”, a conchis ministrul.

Răzvan Mustea a anunţat joi că alegerea investitorului strategic pentru Poşta Română ar putea fi finalizată până la sfârşitului anului 2012, termenul iniţial de privatizare, respectiv luna iunie, fiind unul nerealist.

Acesta a precizat că în cursul săptămânii viitoare va fi ales un consultant juridic care să ajute la selectarea consultantului de privatizare, care poate fi inclusiv o banca de investiţii, apoi se va trece la procesul de privatizare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor