Popularitatea lui Hollande scade dramatic, Marine Le Pen cere alegeri noi

Preşedintele francez Francois Hollande la o conferinţă de presă la Palatul Elysee din Paris, la 16 mai 2013
Preşedintele francez Francois Hollande la o conferinţă de presă la Palatul Elysee din Paris, la 16 mai 2013 (Patrick Kovarik / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
18.11.2013

Popularitatea preşedintelui francez Francois Hollande a ajuns la 20%, practic cel mai mic nivel înregistrat de un preşedinte francez de la înfiinţarea celei de-a V-a Republici, în 1958, motiv pentru care liderul naţionalist Marine Le Pen a solicitat dizolvarea Adunării Naţionale, scrie luni Mediafax.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Ifop, popularitatea lui Francois Hollande a scăzut cu trei procente în noiembrie, ajungând la 20%.

La publicarea acestui raport, liderul formaţiunii naţionaliste Frontul Naţional, Marine Le Pen, a solicitat duminică dizolvarea Adunării Naţionale, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, şi organizarea unor alegeri anticipate. Partidul condus de Marine Le Pen este pe primul loc în sondajele realizate în perspectiva alegerilor europarlamentare.

"Doar revenirea la urne, doar revenirea la popor ar permite ieşirea din această criză. Actualul Guvern nu mai are nicio legitimitate", a declarat Marine Le Pen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor