Ponta ţine secret numele celui ce-i va lua locul DACĂ va câştiga cursa pentru Cotroceni

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la RTV, că va anunţa un posibil nominalizat pentru funcţia de prim-ministru abia după turnul I al alegerilor prezidenţiale, după ce se va convinge că va ajunge preşedinte al ţării.

"Nimic nu va putea opri piaţa zvonurilor şi nici nu-mi propun aşa ceva. Pot doar să vă garantez un singur lucru. Că eu nu voi anunţa niciun fel de posibil nominalizat pentru funcţia de prim-ministru decât după turul I al alegerilor", a declarat premierul referitor la cine îi va succeda în funcţie dacă va câştiga cursa pentru Cotroceni.

Ponta a explicat că încă nu este cazul să facă vreo propunere pentru un viitor premier, căci în acest an au loc doar alegeri prezidenţiale, ceea ce nu presupune un tandem preşedinte-premier:

"În 2004 când am avut tandem erau alegeri pentru preşedinte şi pentru Parlament, deci şi pentru Guvern. În 2009 nu a fost niciun tandem în mod special. Atunci a fost domnul Iohannis", a reamintit Ponta, care nu a ratat prilejul să reamintească locul unde l-ar fi cunoscut pe preşedintele PNL, şi anume Grivco, compania lui Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator şi ulterior al USL.

"Deci, dacă după primul tur de alegeri rezultă o şansă clară de a câştiga funcţia de preşedinte am un mandat, pe care l-am cerut şi de la colegii mei din PSD şi de la UNPR, PC şi UDMR, ca până la sfârşitul lui 2016, deci pe ceea ce rămâne pe mandatul meu de prim-ministru, să propun o persoană care să continue şi cu care să pot continua programul actualului Guvern', a mai declarat Victor Ponta.

Programul viitorului premier (presupunând că Victor Ponta va pleca la Cotroceni) va trebui să includă, printre altele, şi găsirea a 5,5 miliarde de lei pentru a compensa măsura reducerii CAS (plus alte 6 MTO), miliarde a caror provenienţă, aşa cum a rezultat din discuţia purtată luni între preşedintele Băsescu, premier şi ministrul de finanţe, este un mister ce urmează a fi soluţionat, de preferinţă, de către viitorul Guvern.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne