Ponta: Sub miniştrii Botiş, Lăzăroiu şi Sulfina Barbu s-a format o uriaşă reţea de fraudare a banilor

Epoch Times România
21.05.2012

Sub conducerea a trei miniştri membri de frunte ai PDL, Ioan Botiş, Sebastian Lăzăroiu şi Sulfina Barbu, s-a creat “o uriaşă reţea de fraudare a banilor” la autoritatea de management a POSDRU, a acuzat luni premierul Victor Ponta.

“Ceea ce s-a întâmplat la POSDRU sub conducerea miniştrilor Botiş, Lăzăroiu şi Sulfina Barbu este un noian de fraude, de folosire ilegală a banilor, motiv pentru care Comisia Europeană va lua cea mai radicală măsură posibilă”, a declarat luni premierul Victor Ponta, la sediul USL, referindu-se la posibila suspendare a plăţilor în cadrul POSDRU.

“Ceea ce s-a descoperit acolo este o uriaşă reţea de proastă gestionare şi de fraudare a banilor sub cei trei miniştri şi a şefilor de la Autoritatea de Management. Cred că v-o amintiţi pe doamna Zevedei, prietena doamnei Udrea (…) Mai mare iresponsabilitate şi mai mare gaură decât au dat aceşti trei oameni, altfel membri de frunte ai PDL, încă n-am găsit!”, a continuat Ponta.

Întrebat dacă nu ar trebui să răspundă şi ministrul Leonard Orban pentru situaţia creată, Ponta a răspuns că “domnul Orban a sesizat fiecare dată către primul ministru, către cei trei ministri, dar nu s-a întâmplat niciodată nimic pentru că erau toţi acolo, în reţea”.  “Putea domnul Boc s-o sancţioneze pe doamna Zevedei? Sau pe dl Lăzăroiu? Se supăra Cotroceniul. Pe doamna Barbu? Se supăra PDL-ul. Uite cum pierdem miliarde de euro din cauza acestui sistem”, a mai acuzat Ponta.

Anterior, şeful executivului a declarat la Palatul Victoria că a primit informaţii potrivit cărora CE urmează să recomande suspendarea plăţilor pe POSDRU, ca urmare a neregulilor identificate în două rapoarte de audit. „Dacă doamna Barbu şi domnul Lăzăroiu n-au făcut nimic şi pot fi acuzaţi în mod clar de o neglijenţă politică, acolo unde este vorba de mai mult decât atât cred că trebuie să existe răspundere civilă şi penală” a arătat în context premierul  Ponta, precizând că a solicitat şi sprijinul DLAF să verifice situaţia de la autoritatea de management care s-a ocupat de POSDRU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor