Ponta, strâns cu uşa de bugetari: "Când vor exista bani, Guvernul „se va ţine de cuvânt”

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Copleşit de ploaie de cereri de măriri salariale din partea bugetarilor cărora le-a făcut promisiuni înainte de alegerile prezidenţiale, premierul Ponta a declarat miercuri, în debutul şedinţei săptămânale de Guvern, că nu doar personalul din sistemul sanitar, ci şi ceilalţi bugetari merită să li se mărească salariile şi că atunci când vor exista bani, Guvernul „se va ţine de cuvânt”, relatează B1 TV.

”Salariile pentru medici. Domnul ministru, veniţi săptămâna viitoare cu ordonanţa. Pentru că aţi economisit bani la sănătate şi nu aveţi nevoie de alţi bani anul acesta, putem să le punem în aplicare de la 1 octombrie. Vreau să fac un apel la ceilalţi bugetari, care au dreptate, şi ei vor salarii mai mari şi merită, să facem cum am făcut în ultimi patru ani. Şi ne înţelegem, şi negociem, şi discutăm, şi când putem ne ţinem de cuvânt”, a declarat Victor Ponta.

”Cu absolut toată lumea, când ne-am înţeles şi am avut banii, ne-am ţinut de cuvânt. Mesajul este: cum am fost până acum serioşi, o să fim şi în continuare şi ştim cât putem să dăm şi nu ne angajăm la ce nu putem să facem”, a declarat premierul.

Reamintim că marţi, premierul Victor Ponta a anunţat majorarea cu 25% a salariilor pentru personalul sanitar, începând cu la 1 octombrie. La scurt timp după acest anunţ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret"a salutat decizia Guvernului de a majora salariile din sănătate şi a solicitat ca de acelaşi tratament să beneficieze şi angajaţii din învăţământ. La rândul lor, sindicaliştii din poliţie au cerut şi ei salarii majorate cu 70%.

Marţi seara, Ponta a răspuns cererilor angajaţilor din învăţământ, precum şi celor ale poliţiştilor informând, în cadrul unui interviu acordat România TV, că majorări se vor face "deocamdată doar pentru medici", şi i-a criticat pe profesori că cer mai mulţi bani.

"Atunci când a fost vorba despre măririle la profesori, pe care le primesc anul asta, medicii nu au fost contra. Acum, când avem posibilitatea, prin economii în sistem, cred că aşa este corect faţă de medici. În rest, toată lumea îşi doreşte un salariu mai mare. Deocamdată se poate doar pentru medici. Azi, cu banii pe care îi avem putem să majorăm pentru medici, aşa cum anul trecut am făcut pentru profesori. Când se poate, se poate", a declarat marţi premierul.

O zi mai târziu, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a avertizat şi ea că vor urma proteste de amploare, dacă Guvernul nu le va mări salariile, aşa cum a promis premierul Ponta înainte de alegerile pentru Cotroceni.

"Dacă Guvernul nu va face efortul de a găsi o soluţie de majorare suplimentară şi pentru salariaţii din învăţământ, cu siguranţă că numeroasele mesaje de revoltă, pe care le-am primit, se vor transformă în fapte, ceea ce înseamnă că Executivul trebuie să se aştepte la proteste de amploare. Ne-am dori ca, pe 14 septembrie, anul şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii pentru elevi şi dascăli", se arată în comunicatul sindicaliştilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne