Salariile poliţiştilor ar putea creşte cu 25% din 1 ianuarie 2016

Agenţi de circulaţie rutieră
Agenţi de circulaţie rutieră (Epoch Times România)
Loredana Diacu
19.08.2015

Sindicaliştii din Poliţie au purtat miercuri negocieri cu reprezentanţii MAI, primind promisiuni de majorare a salariilor cu 25%, începând cu 1 ianuarie 2016, relatează B1 TV.

Negocierile au avut loc în contextul în care marţi, premierul Victor Ponta a anunţat că măreşte, prin ordonanţă de urgenţă, salariile personalului medical cu 25%, ceea ce i-a determinat pe poliţişti să solicite şi ei o majorare de aproximativ 70% a veniturilor, a anunţat preşedintele SNPPC, Dumitru Coarnă, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV.

Întrebat despre rezultate negocierii de astăzi, vicepreşedintele Sindicatului Poliţiştilor Dumitru Coarnă a precizat că, în cadrul discuţiilor de astăzi, s-a luat în calcul ipoteza de mărire cu 25% a salariilor poliţiştilor.

"Negocierile pe această lege a salarizării din sistemul de apărare au început, din dispoziţia dlui ministru Gabi Oprea, în urmă cu circa 60 de zile. Noi ne-am întâlnit în mod regulat cu conducerea MAI şi cu ceilalţi participanţi la siguranţa publică, SRI, STS, MApN, am stabilit împreună, am căzut de acord pe o grilă de salarizare, grilă care în momentul de faţă e depusă la Ministerul Muncii pentru avizare şi înaintată în Parlament pentru legea salarizării din sistemul de siguranţă, apărare şi ordine publica.", a declarat Dumitru Coarnă.

Potrivit liderului sindical, guvernanţii "au luat în calcul în mod serios ca, de la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a legii salarizării poliţiştilor şi a celor din sistemul de siguranţă, apărare şi ordine publică, creşterea salariilor poliţiştilor să fie de 25%." Coarnă a mai precizat că discuţiile au vizat şi norma de hrană a poliţiştilor, diminuată prin ordin al ministrul apn şi, "din ordin al ministrului Gabi Oprea se discută că această normă de hrană să fie reevaluată."

Liderul sindical a mai declarat că sindicaliştii nu iau în calcul o grevă sau un protest, pentru că s-a ajuns acolo unde şi-au propus, prin discuţii şi negociere.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor