"Doar Ponta se răzbună" - analiză marca Lăzăroiu

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Într-o nouă analiză intitulată "Doar Ponta se răzbună", fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu vorbeşte despre evoluţia fulminantă a tânărului premier Victor Ponta, ajuns atât de aproape de a atinge gloria politică supremă - ocuparea celei mai înalte funcţii din stat. Văzându-şi visul spulberat în faţa ochilor, premierul a decis să le vină de hac "vinovaţilor" - PSD, PNL şi românii.

"Puneţi-vă în locul lui. 43 de ani, tânără speranţă a politicii autohtone, promovat de toată lumea, începând cu serviciile care l-au acoperit ca magistrat şi terminând cu patriarhii PSD, omul în care şi-au pus nădejdea până şi adversarii politici, doar-doar îi va piti şi pe ei sub aripa protectoare după ce se va fi ales preşedinte, omul care a construit largi coaliţii în Parlament, care s-a luat de gât cu balaurul Băsescu. În câteva ore totul s-a năruit.

Cariera fulminantă s-a împotmolit ca buldozerul în malul de nămol. A făcut frumos degeaba, a dat din coadă şi s-a umilit de pomană. El, reîntregitorul salariilor, scăzătorul CAS cu cinci la sută, ridicătorul de pensii, vă amintiţi?, El, "DOAR PONTA", într-o singură noapte, şi-a văzut visul spulberat", scrie Lăzăroiu.

Cine sunt vinovaţii

"Vinovaţi: PSD, PNL, românii. El a fost impecabil, imaculat, a defilat, pur si simplu, până la marginea soclului pe care urma să se caţere. PSD-istii ăştia ai lui Iliescu n-au mai avut răbdare să iasă preşedinte. S-au luptat cu procurorii până cu o zi înainte să piardă alegerile, chiar dacă le-a zis să meargă pe burtă. Dacă l-ar fi ascultat, ar fi câştigat. Nişte nevolnici fără educaţie, nişte comunişti barbari care nu pricep că a trecut vremea pumnului şi parului.

Liberalii? Nişte paţachine. Şi-a pus în funcţiune tot arsenalul seducţiei, le-a promis marea cu sarea, i-a gâdilat sub guşă ani la rând, ca să sfârşească sprijinit doar de un pseudo-liberal uşor senilizat şi un grup de fugari ahtiaţi după funcţii în guvern - reţeta eşecului garantat.

Românii? Păi, nu le-a dat el? N-a întregit el salariile bugetarilor, n-a scăzut el CAS-ul antreprenorilor în campanie, n-a mărit el pensiile an de an, nu le-a plătit el prestaţiile înainte de termen? Cine le-a dat zile libere, cine le-a promis câte în lună şi-n stele dacă iese preşedinte? DOAR Ponta. Dar ei, nişte ingraţi, nişte nevricoşi care s-au umplut de emoţie că nişte conaţionali de ai lor nu erau lăsaţi să voteze, mare chestie! Au preferat un neamţ reformat unui creştin-ortodox, unuia de-al lor, aşa ca ei."

Marea răzbunare

"Cum să te răzbuni pe ei? Să le pui foc? Să trimiţi aviaţia militară să-i bumbăcească în toiul nopţii? Să îi îmbolnăveşti cu un virus periculos? Nu, au trecut vremurile alea. Oamenii au două slăbiciuni: lăcomia şi prostia. Dacă vrei să le vii de hac, nu trebuie decât să speculezi abil înclinaţiile lor de hrăpăreţi, să-i ghiftuieşti până le iese pe nas şi, în acelaşi timp, să-i ţii în adormire. Aşadar, Ponta îşi face apariţia în balconul Palatului cu bucata de slană fluturând într-o mână şi proclamă viclean: "Cereţi şi vi se va da!". Şi toată lumea cere: medicii, profesorii, poliţiştii, funcţionarii de la ghişeu, oamenii de afaceri.

Cu cât cer mai mult, cu atât se bucură mai tare premierul. Cât vreţi? De două ori? Sunteţi modeşti, de ce nu trei ori, de ce nu de cinci ori, că avem de unde, că am guvernat bine, aşa cum v-am zis şi în campanie, dar, voi, nerecunoscătorii, n-aţi dat doi bani pe DOAR PONTA şi aţi vrut ŞI IOHANNIS. Planul n-ar putea fi dus la bun sfârşit fără prostia liberalilor, care, nerealizând că ei vor plăti facturile umflate de Ponta, nu doar că susţin generozitatea lui, dar şi plusează. Să se dubleze şi alocaţiile pentru copii. De ce doar 20% TVA? Să fie 19%.

Pe PSD-işti s-a răzbunat deja. Şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte pe facebook, într-o duminică seara, cât să-i rămână harnicului activist de campanie cârnatul în gât în faţa televizorului, iar baronilor şi baronaşilor, asudaţi în 4x4 pe autostrada Soarelui, să le sară volanul din mână când ascultă ştirile la radio. Dar revanşă mai cruntă decât să stea proţăpit în funcţia de premier, în vreme ce cifrele din sondaje se rostogolesc vertiginos la vale, nici n-ar fi putut găsi pentru tovarăşii lui care nu l-au meritat.

Liberalii vor plăti politic, în maximum trei ani, nota dezmăţului de azi, ei înşişi cheflii la marea petrecere populistă. Şi, în cele din urmă, cei care vor plăti direct din propriul buzunar vor fi românii, adică fix cei care salivează astăzi la masa cu bucate iluzorii întinsă de Ponta în Piaţa Victoriei. Vor plăti tot cei care azi, la auzul vocilor sceptice, mârâie ameninţător, de teamă să nu le şterpelească cineva halca imaginară pe care abia au apucat-o din mâna caritabilă a lui DOAR Ponta. S-ar putea născoci o răzbunare mai de răsunet pentru nedreptatea care i s-a făcut în noaptea de 16 noiembrie?"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne