Ponta schimbă macazul: Guvernul şi BNR negociază cu FMI la Bruxelles, fără Băsescu

Directorul general al FMI, Christine Lagarde.
Directorul general al FMI, Christine Lagarde. (EMMANUEL DUNAND / AFP / Getty Images)

Reprezentanţi ai Guvernului şi ai BNR vor merge săptămâna viitoare la Bruxelles pentru faza următoare a evaluării acordului cu FMI, CE şi Banca Mondială. Este prima dată când discuţiile se desfăşoară în afara graniţelor României şi fără participarea Preşedinţiei, a partidelor politice sau a sindicatelor, potrivit programului.

"Decizia a fost legată de contextul intern al campaniei electorale, ambele părţi înţelegând ca discuţiile să nu fie folosite în scopuri politice, fiind mai degrabă discuţii tehnice. FMI are ca regulă să nu se implice în politicile interne pe perioada campaniilor electorale, dar era necesar ca această misiune de evaluare să aibă loc", au declarat surse guvernamentale pentru Mediafax.

Comparativ cu misiunile care s-au desfăşurat la Bucureşti şi care se întindeau pe o perioadă 10-14 zile, negocierile de la Bruxelles vor dura mai puţin, respectiv numai patru zile, începând de marţi, 16 septembrie, şi până vineri, 19 septembrie.

Delegaţia FMI va fi condusă de Andrea Schaechter, delegaţia CE de Istvan Szekely, iar cea a Băncii Mondiale de Elisabetta Capanelli, directorul de ţară pentru România şi Ungaria.

Guvernul României va fi reprezentat la nivel de miniştri, însă nu este exclus ca la ultimele discuţii, din 19 septembrie, să participe şi premierul Ponta, au menţionat sursele citate de Mediafax.

Banca Naţională a României va fi reprezentată, la nivel de conducere, de guvernatorul Mugur Isărescu, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu şi de viceguvernatorul Cristian Popa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne