Procurorii nu se pot pronunţa asupra cazurilor medicale
alte articole
Premierul Victor Ponta a declarat că un procuror nu se poate pronunţa asupra unui caz medical şi nici în cazurile de fraudă fiscală. Pentru a se stabili adevărul, în aceste situaţii sunt necesare expertize criminalistice şi medico-legale.
Declaraţiile au fost făcute la un post TV, unde premierul a precizat că nu doreşte să se refere explicit la cazul Năstase. Până în prezent, declaraţii despre starea de sănătate a fostului premier au fost făcute de medicul Şerban Brădişteanu care s-a ocupat de tratarea acestuia la Spitalul Floreasca.
Chiar dacă este un medic reputat, ieri, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat că există suspiciuni asupra diagnosticului lui Năstase, iar procurorii DNA au început o anchetă în acest caz.
"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de următoarele persoane: Dumitru Gheorghe, comisar şef de poliţie, adjunct al directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Nicolae Costea, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Marian Apostol, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Şerban Alexandru Brădişteanu, medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie, prevăzută de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000", a comunicat DNA.