Ponta răsplăteşte prestatorii. Bogdan Stanoevici numit secretar de stat

Audieri în comisiile parlamentare a miniştrilor propuşi spre validare. În imagine, Bogdan-Dragoş-aureliu Marian-Stanoevici, Ministru delegat pentru Romînii de Pretutindeni.
Audieri în comisiile parlamentare a miniştrilor propuşi spre validare. În imagine, Bogdan-Dragoş-aureliu Marian-Stanoevici, Ministru delegat pentru Romînii de Pretutindeni. (Epoch Times România)

Controversatul Bogdan Stanoevici, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, a fost numit de către premierul Victor Ponta secretar de stat la Ministerul Culturii, relateaza B1 TV.

Stanoevici a fost revocat din funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni la finele anului 2014 în contextul restructurării Guvernului. Anterior remanierii, Stanoevici a fost puternic contestat de românii din străinătate.

Fostul ministru a fost unul dintre oficialii a căror demisie a fost cerută de diaspora după dezastrul de la alegerile prezidenţiale, când oamenii au stat ore întregi la cozile din faţa prea puţinelor secţii de votare, mulţi dintre ei fără să reuşească să-şi exercite dreptul de vot.

Stanoevici s-a remarcat în timpul turului II de scrutin al alegerilor pentru Cotroceni declarând, la Londra, oraş unde mii de români asteptau la cozi imense pentru a pune stampila pe buletinul de vot, că este plăcut să stai la coadă şi le-a recomandat celor îngrijoraţi că nu vor apuca să voteze, să se ducă cu maşina, pe banii lor, să voteze în alte oraşe.

Demisia fostului ministru a fost cerută si de Traian Băsescu, care deţinea funcţia de şef statului la la acea vreme .