Ponta: Primele gimnastelor au fost deblocate şi dublate

Primele pentru gimnastele românce campioane europene au fost deblocate şi dublate din Fondul de rezervă, a precizat, miercuri, premierul Victor Ponta.
Premierul Victor Ponta a primit, la Palatul Victoria, echipa de gimnastică a României, 16 mai 2012. (www.gov.ro)
Epoch Times România
16.05.2012

Primele pentru gimnastele românce campioane europene au fost deblocate şi dublate din Fondul de rezervă, a precizat, miercuri, premierul Victor Ponta.

 

"Am dublat primele prevăzute pentru gimnaste şi în plus am rezolvat o problemă pe care acum am descoperit-o: se blocau practic toate primele, acum le-am deblocat pe cele prevăzute de lege şi în al doilea rând le-am dublat din Fondul de rezervă al primului-ministru. Încă o dată o spun, pentru sumele cu care publicul larg este obişnuit la fotbal ceea ce primesc nişte campioane europene e aproape ridicol", a spus Ponta, care a primit, la Palatul Victoria, echipa de gimnastică a României.

Premierul a afirmat că probabil va merge la Olimpiadă pentru că este pasionat de sport, în special de cele pe care le cunoaşte.

"Mi-aş dori ca dincolo de participarea mea, mi-aş dori şi am discutat deja cu preşedintele Comitetului Olimpic Român să avem asigurate toate obligaţiile statului român, obligaţii legale privind primele pentru cei care vor avea rezultate la Londra şi sper să dea o gaură cât mai mare bugetului", a adăugat Ponta.

În opinia sa, este nedrept că gimnastele primesc atât de puţini bani faţă de fotbalişti, dar, spune el, sportul ţine foarte mult şi de privat.

Ponta a reamintit că a fost campion naţional la baschet şi la automobilism.

"Am sportul în sânge, este o pasiune care mi-a adus şi critici înainte de a renunţa la competiţiile sportive, fac tot ce ţine de mine şi o fac din inimă nu o fac din interes, nu din dorinţa de a fura din imaginea acestor fete, o fac din convingere", a mai spus premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor