Gimnastică: Delegaţia României s-a întors de la Bruxelles

(de la stânga la dreapta) Sandra Raluca Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Andreea Iordache, Raluca Oana Haidu, Dianna Laura Bulimar ţinând în mână medaliile de aur în timpul ceremoniei de premiere la Campionatele europene de la Bruxelles, 12 mai 2012. (JOHN THYS / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
14.05.2012

Delegaţia de gimnastică a României, care a participat la Campionatele Europene de gimnastică din Belgia, s-a întors luni la Bucureşti.

 

La intrarea în Salonul oficial de la Aeroportul internaţional Henri Coandă, sportivele care au reprezentat ţara noastră, în frunte cu antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang, au fost primite cu aplauze, de către persoanele oficiale, reprezentanţii cluburilor Dinamo Bucureşti şi Steaua Bucureşti, rude, prieteni şi foarte numeroşi jurnalişti.

Octavian Bellu şi Mariana Bitang au declarat că sportivele se vor antrena, cu maximă seriozitate, pentru a obţine bune performanţe şi la apropiatele Jocuri Olimpice de vară, găzduite de Londra. La rândul lor, Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa şi Larisa Iordache au spus că se vor pregăti exemplar, pentru a avea o primire similară şi după Olimpiada londoneză.

Alături de senioare, care au obţinut 6 medalii, 4 de aur şi 2 de argint, au fost felicitate şi junioarele, care au cucerit alte 6 medalii, 3 de argint şi 3 de bronz.

La aeroportul din Bucureşti au fost prezenţi Doina Melinte, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Elisabeta Lipă, preşedintele Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, George Boroi, preşedintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Graţiela Vâjâială, presedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping.

România a cucerit la Campionatele Europene gimnastică de la Bruxelles 4 medalii de aur şi 2 de argint.

Medaliile de aur au fost cucerite la echipe (Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Sandra Izbaşa, Diana Bulimar şi Raluca Haidu) de Sandra Izbaşa (sărituri), Cătălina Ponor (bârnă) şi Larisa Iordache (sol).

Medaliile de argint au fost cucerite de Larisa Iordache, la bârnă, şi Cătălina Ponor, la sol.

La junioare, sportivele românce au cucerit 3 medalii de argint, prin Alina Stănilă, la sărituri, Andreea Munteanu, la bârnă, Silvia Zarzu, la sol, precum 3 de bronz, la echipe şi Andreea Munteanu la sol şi individual compus.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor