Ponta: Până la alegeri, Diaconescu nu va fi cercetat penal în cazul Oltchim; este protejat de PDL

Victor Ponta, conferinţă de presă la Palatul Victoria. (Epoch Times România)
Epoch Times România
04.10.2012

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seară, la Realitatea tv, că justiţia nu funcţionează şi a argumentat cu faptul că Dan Diaconescu are o mulţime de dosare penale şi cu toate acestea se află în libertate şi chiar a putut să participe la licitaţia pentru privatizarea Oltchim.

”Dacă am fi avut un sistem de justiţie în România care să funcţioneze, probabil că Dan Diaconescu nu ar fi participat la licitaţia pentru Oltchim”, a spus Victor Ponta, amintind că Diaconescu are o mulţime de dosare penale. În plus, primul ministru spune că are informaţii că Diaconescu este protejat de PDL şi de “interesele politice” ale democrat-liberalilor, din prisma alegerilor parlamentare.

“Nimeni nu l-a întrebat pe Dan Diaconescu şi – daţi-mi voie să speculez că nici nu-l va întreba până la alegeri cum a folosit documente false, cum s-a prezentat cu o ofertă falsă la privatizarea Oltchim", a argumentat Ponta.

Şeful executivului a precizat că dacă greşeşte cu această speculaţie şi „dacă într-adevăr de mâine sau de poimâine se va începe ancheta în acest caz”, el îşi va cere scuze Procurorul General interimar. În opinia sa, în orice ţară, “a doua zi după ce este dovedită că a folosit document bancare false, persoana respectivă este cercetată şi trasă la răspundere penală”, însă “Diaconescu a fost atât de relaxat pentru că are în minte faptul că are imunitate”.

În contextul discuţiilor despre privatizarea Oltchim, Ponta a spus că echipa de manageri cu care venea Diaconescu erau Adriean Videanu, Constantin Roibu şi Cristian Boureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor