Ponta: Nu avem în vedere o creştere de taxe şi impozite din 2013. Ce prevede proiectul Ministerului de Finanţe

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul nu are în plan o majorare a taxelor şi impozitelor din 2013 şi că nu ştia despre proiectul Ministerului de Finanţe referitor la această problemă.
Premierul Victor Ponta. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
04.10.2012

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul nu are în plan o majorare a taxelor şi impozitelor din 2013 şi că nu ştia despre proiectul Ministerului de Finanţe referitor la această problemă.

"Când am văzut ştirea, căci eu n-am văzut propunerea, l-am sunat pe domnul Florin Georgescu şi am spus: <>. El a spus că nu ştie nimic şi că-l sună pe Liviu Voinea. Îl sună pe domnul Liviu Voinea care spune <>. O dată la trei ani, conform legii, autorităţile locale au voie, nu obligaţia, să actualizeze taxele locale cu inflaţia. O dată la trei ani. Pentru asta, Ministerul Finanţelor dă o hotărâre care spune cât este inflaţia şi cât este maximul cu care pot să mărească, după care, de la anul, primarul, dacă consideră că are nevoie de mai multe venituri, împreună cu consiliul local, (...) poate să mărească anumite taxe", a afirmat Ponta, la Realitatea TV.

El a spus că pentru anul viitor, se intenţionează mărirea redevenţelor şi o mai bună încasare a banilor la bugetul de stat.

"M-am enervat, în primul rând pentru că nu am fost consultat şi, în al doilea rând, că nu au explicat ei ce explic eu acum. Este dreptul legal al autorităţilor, al primarului, o dată la trei ani ministerul trebuie să-i spună cât e inflaţia şi primarul, dacă vrea, poate să mărească taxele locale", a precizat Ponta.

Proiectului Ministerului de Finanţe prevede că valoarea impozitelor şi taxelor locale, precum şi a altor taxe asimilate acestora sau a amenzilor aplicabile începând cu anul fiscal 2013, ar urma să se majoreze cu 16,05%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor