Ponta: Oferta pentru PSD rămâne valabilă. Trebuie să reconstruim împreună guvernarea şi să-l susţinem pe Diaconu

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a transmis joi, după trecerea moţiunii de cenzură, că le propune celor din PSD să îl susţină împreună pe actorul Mircea Diaconu în cursa pentru Cotroceni şi să încerce să "reconstruiască" guvernarea, odată cu debarcarea premierului Viorica Dăncilă.

"În primul rând, cred că am făcut ceva necesar pentru România, pentru guvernare şi pentru social-democraţie. Doamna [Viorica] Dăncilă chiar nu era adecvată pentru funcţia de prim ministru, de lider al PSD, şi e bine că astăzi se cam încheie o epocă proastă. Acum, alături de toţi colegii mei de la Pro România, vreau să reuşim să construim din nou o guvernare bună, social-democraţie, proiecte serioase şi să ieşim cât mai puţin rău din criza în care deja suntem şi pe care, chiar dacă nu o recunoaşte doamna Dăncilă, o ştiţi cu toţii", a precizat Ponta.

Totuşi, fostul premier pesedist a susţinut că "nu pot să mă bucur, că nu mă bucur că mi-am bătut fosta echipă, dar cred că s-au bătut ei", în special că le-am atras atenţia să nu mai facă "porcării".

"Le-am spus de 100 de ori, de la momentul moţiunii împotriva guvernului Grindeanu - şi lângă mine sunt Nicu Bănicioiu, Nelu Mocioalcă, Daniel Constantin, şi în 2017 le-am zis 'Nu votaţi, nu vă daţi jos propriul guvern'. Acum le-am spus din nou 'Veniţi cu restructurare, schimbaţi acest guvern care nu funcţionează, puneţi oameni buni, nu faceţi porcării că o să pierdeţi, nu trimiteţi oameni să cumpere voturi, faceţi ceea ce se aşteaptă de la un Partid Social Democrat care a guvernat bine România înainte şi care acum guvernează prost. N-au vrut să mă audă", a adăugat liderul Victor Ponta.

În legătură cu paşii următori după căderea Guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Pro România a susţinut că "acum avem timp să ne gândim foarte bine să căutăm o construcţie care să fie eficientă", adăugând că "oferta mea pentru foştii mei colegi de la PSD rămâne valabilă acum după moţiune".

"Cred că ar trebui să ne aşezăm la masă, să înţelegem că acest Guvern s-a terminat, că această conducere cu doamna Dăncilă s-a terminat, să susţinem împreună un candidat comun în turul 2, şi anume pe domnul Diaconu, care să fie un contracandidat puternic pentru Klaus Iohannis şi să încercăm să reconstruim o guvernare, aşa cum am promis în 2016. Imediat după 2016, în 2017, a distrus-o domnul Dragnea. Pentru că în 2016 eram toţi împreună, cei patru de aici, toţi cei de la Pro România. Domnul Dragnea şi doamna Dăncilă - prelungirea domnului Dragnea - şi-au bătut joc de votul de atunci, de guvernare, de ideile bune", a afirmat fostul premier.

Ponta a făcut apel la "raţiune", subliniind că "avem o şansă un an de zile să facem ce nu am făcut timp de 3 zile dar, sigur, asta depinde de înţelegerea lor, după care oamenii vor decide la vot dacă doresc guvern PNL, USR sau de stânga".

"Noi ne-am pregătit deja, care sunt proiectele cele mai importante pentru Pro România. Inclusiv, m-am pregătit cu 3 propuneri pe care să le discut cu colegii de la PSD şi, dacă ne înţelegem, să mergem la discuţii cu domnul preşedinte Iohannis. Pentru că domnului Iohannis nu poţi să te duci să îi spui 'Gata pune-l pe X sau pe Y', trebuie să discut şi să îi arăt ce dorim să facem", a declarat Ponta.

"Vă anunţ de pe acum cine nu va fi propunerea: nu sunt eu", a adăugat liderul Pro România.

De asemenea, Ponta a precizat că după trecerea moţiunii a primit sute de mesaje din partea membrilor PSD "care toate începeau cu 'ai avut dreptate, am fost un prost'".

"Cred că avem datoria - tot vorbea doamna Dăncilă azi de proiecte, salarii, pensii, de primari - să lăsăm la o parte orgoliile şi să încercăm să facem un guvern bun. Acesta a fost un guvern prost", a conchis Victor Ponta

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne