Ponta nu i-a acceptat demisia lui Constantin Boşcodeală, condamnat la închisoare în primă instanţă

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Primarul Constantin Boşcodeală, condamnat pe 10 februarie la cinci ani de închisoare pentru că ar fi acordat ilegal bani din bugetul local clubului de fotbal Gloria Buzău, a anunţat joi că şeful PSD, Victor Ponta, nu a vrut să-i accepte demisia astfel că va rămâne în continuare la şefia PSD Buzău, relatează hotnews.ro.

"S-a hotărât ca eu să rămân la conducerea PSD Buzău până după Consiliul Naţional care va avea loc în luna aprilie. După Consiliul Naţional, se vor organiza alegeri în toate organizaţiile. Până în aprilie rămân, deci, la conducerea PSD Buzău. Preşedintele partidului nu mi-a acceptat demisia, rămân în continuare preşedintele organizaţiei judeţene", a declarat, pentru Agerpres, Constantin Boşcodeală.

Mai mult, edilul a dezvăluit că, după ce a anunţat că renunţă la şefia PSD, trei parlamentari de Buzău au exercitat un adevărat şantaj asupra sa.

"Trei parlamentari de Buzău, respectiv Marian Ghiveciu, Victor Mocanu şi Adrian Mocanu, erau împotriva numirii ca lider interimar a deputatului Marcel Ciolacu şi au anunţat că stau cu demisiile din PSD pe masă. Acesta este un şantaj, mai ales că eu nu i-am văzut pe cei trei parlamentari de mai bine de un an la Buzău", a mai precizat Constantin Boşcodeală.

Săptămâna trecută, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, Constantin Boşcodeală a anunţat că renunţă la funcţia de şef al PSD Buzău şi că îi va lăsa la conducerea Primăriei pe cei doi viceprimari, pentru a pregăti apelul care se va judeca la Curtea de Apel Braşov.

Amintim că, în iulie 2013, primarul municipiului Buzău a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat, printre altele, că ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău.

În iunie 2014, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren, prejudiciul fiind de peste 24 milioane de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.