Ponta: Nu este exclusă în viitor o eventuală colaborare cu concernul TISE pentru privatizarea Oltchim

Conferinţă de presă cu tema privatizării OLTCHIM, susţinută de Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Remus Vulpescu (Epoch Times România)
Epoch Times România
25.09.2012

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că TISE, companie cu acţionariat rusesc, şi-a manifestat interesul faţă de Oltchim încă de anul trecut şi că a transmis Ministerului Economiei decizia de nu participa la privatizare, care nu exclude însă interesul pentru o eventuală viitoare investiţie.

"TISE şi-a manifestat interesul faţă de Oltchim încă de anul trecut, a cumpărat caietul de sarcini în data de 17 septembrie, deci cu trei zile înainte de deschiderea ofertelor. TISE a comunicat oficial către minister şi către mine: 'Vă informăm că decizia actuală a noastră este de a nu participa în procesul de privatizare al Oltchim SA'. Există, însă, o altă frază după: 'Cu toate acestea, decizia din acest moment nu exclude interesul nostru de a continua cooperarea cu autorităţile guvernamentale române în ceea ce priveşte o viitoare privatizare sau investiţie'. Deci, vreau să înţelegeţi cum a fost cu TISE", a menţionat Ponta.

Acesta susţine că important este că "există şi această nouă frază, care spune că nu se exclude în viitor o eventuală colaborare".

"În 17 septembrie a comunicat, după ce cumpărase caietul de sarcini, ţinând cont probabil şi de valoarea sau, mă rog, turnura mediatică pe care o luase procedura de la Oltchim. De aceea, am avertizat participanţii la licitaţie să nu facă mai mult rău, de fapt, privatizării Oltchim, îndepărtând ceea ce, în acel moment, părea sau este, de fapt, un investitor strategic şi potent din punct de vedere financiar. Dar asta este decizia TISE, comunicată cu trei zile înainte. Cât de mult a influenţat această decizie dezbaterile din scena politică sau publică românească rămâne să stabilim. Important este că există şi această nouă frază, care spune că nu se exclude în viitor o eventuală colaborare", a mai spus Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor