Ponta: Oltchim-ul poate funcţiona în cea mai mare parte a capacităţilor sale şi fără Arpechim

Conferinţă de presă cu tema privatizării OLTCHIM, susţinută de Victor Ponta, Daniel Chiţoiu şi Remus Vulpescu (Epoch Times România)
Epoch Times România
25.09.2012

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la Ministerul Economiei, că “Oltchim-ul poate funcţiona în cea mai mare parte a capacităţilor sale şi fără Arpechim”, precizând că “singurul lucru care ar putea folosi Oltchim-ului este instalaţia de Nafta”.

“Cea mai importantă parte a Arpechim pentru Oltchim, cea care - sper să nu greşesc termenii tehnici - instalaţia de piroliză a fost transferată deja către Oltchim de acum doi ani. Singurul lucru care ar putea folosi Oltchim-ului este instalaţia de Nafta, care sigur poate fi sau nu transferată, în funcţie de ceea ce decide viitorul proprietar al Oltchim”, a explicat primul ministru.

El a precizat că “asta presupune nişte costuri suplimentare importante, nu doar de cumpărat acea parte din Arpechim de la OMV Petrom, dar e vorba de investiţiile de mediu, care trebuie făcute în Arpechim”.

Premierul Ponta a reamintit că OMV Petrom, în urma discuţiilor pe care le-a purtat cu Ministerul Economiei şi OPSPI şi-a dat în scris acordul de a negocia vânzarea Arpechim către cel care va câştiga licitaţia şi va deveni proprietar majoritar la Oltchim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor