Ponta: Nu am găsit în acte bani prevăzuţi pentru salarii şi pensii, e mult mai rău decât credeam

Preşedintele PSD, Victor Ponta. (www.victorponta.ro)
Epoch Times România
03.05.2012

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat joi că nu a găsit prevăzuţi, în niciun capitol bugetar al precedentului Guvern, bani pentru creşterea salariilor şi returnarea sumelor încasate ilegal din pensii.

”Negocierile cu FMI au început, sub coordonarea vicepremierului desemnat, Florin Georgescu. O să aflaţi şi de la domnia sa, situaţia e mult mai rea decât se afirma şi decât credeam, regret că în aceste zile miniştrii demişi continuă să rezolve probleme clientelare. Azi, când profesionişti ca Florin Georgescu, au început să se uite pe acte, pentru că din declaraţii sforăitoare ale foştilor demnitari rezulta că în România este lapte şi miere, că toate cămările Guvernului sunt atât de pline că nu mai pot fi ţinute, când Florin Georgescu a început să se uite pe hârtii, pe bugete, a rezultat foarte clar, că nici Guvernul Boc, nici Guvernul Ungureanu nicio secundă, în niciun loc, nu au prevăzut bani pentru reîntregirea salariilor, au prevăzut vorbe”, a declarat Ponta.

El a adăugat că şi pensiile sunt în aceeaşi situaţie. “Nu au alocat niciun leu pentru restituirea sumelor încasate ilegal de la pensionari, deşi decizia CCR are deja ceva timp. Nu s-au abţinut de la a aloca clientelar, către baronii PDL, bani din Fondul de rezervă, aşa că lucrurile stau mult mai rău decât ni se prezenta din vorbe şi Florin Georgescu va prezenta toată realitatea. Nu există în acest moment, în niciun capitol bugetar, acei bani”, a precizat Ponta.

Liderul social-democrat a menţionat că Guvernul USL va găsi banii necesari reîntregirii salariilor. “Asta se negociază în acest moment cu FMI. Bineînţeles că trebuie găsiţi, pentru că slavă domnului, avem de unde tăia. Bineînţeles, se vor supăra nişte baroni pedelişti, se vor mai supăra nişte preşedinţi de la UDMR, dar sunt locuri unde cheltuielile nu sunt deloc necesare, mai ales în perioada campaniei electorale”, a explicat premierul desemnat.

Ponta a precizat că sunt şanse mari ca negocierile cu FMI să se finalizeze lunea viitoare. “Vreau însă să dau un semnal de optimism. Din discuţiile preliminare, înţeleg că sunt mari şanse ca duminică seară sau luni dimineaţă să finalizăm cu bine negocierile cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană, astfel încât marţi să putem aproba scrisoarea de intenţie”, a declarat premierul desemnat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor