Nicolae Văcăroiu: Principalul atu al noii echipe guvernamentale este Florin Georgescu

Epoch Times România
03.05.2012

Florin Georgescu este cel mai bun specialist din ţară în domeniul financiar şi reprezintă principalul atu al noii echipe guvernamentale, constituită de premierul desemnat Victor Ponta, a afirmat, miercuri, la Goleşti, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu.

"În echipa guvernamentală, bineînţeles că atu-ul numărul unu şi o surpriză chiar plăcută pentru români este Florin Georgescu. (...) Asta nu că mi-a fost mie subaltern, dar este la ora actuală cel mai bun specialist din ţară în domeniul financiar, monetar, chiar şi în economie. Este om de forţă şi o să dea foarte multă culoare în toate intervenţiile pe care le va face, în mod constructiv, în sensul că va veni cu soluţii", a afirmat Văcăroiu.

Preşedintele Curţi de Conturi a apreciat şi importanţa pe care o are în acest moment experienţa lui Florin Georgescu în relaţia cu FMI.

"Va face o renegociere cu FMI, are experienţă bogată în domeniu. Dacă eu am început negocierile cu ei în 1972, el fiind ceva mai tânăr, după vreo zece ani a intrat şi el în echipă cu mine, deci are o experienţă în domeniu foarte bună. Are forţa argumentului la îndemână şi sunt convins că va reuşi să aducă o serie de îmbunătăţiri acordului deja încheiat", a declarat Nicolae Văcăroiu.

El a făcut şi o scurtă caracterizare a premierului desemnat Victor Ponta, pe care îl vede ca fiind un tânăr politician ambiţios şi experimentat.

"Premierul desemnat Ponta este un tânăr intrat în politică în PSD, ambiţios, a căpătat multă experienţă. Este în general un om de cuvânt, ăsta e un lucru bun. Ceea ce îşi propune vrea să şi realizeze, iar ca să realizezi trebuie să ai echipă", a explicat Văcăroiu.

Nicolae Văcăroiu, care a avut trei mandate de senator de Argeş, între 1996 şi 2008, a participat, miercuri, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii de la Goleşti, la manifestările prilejuite de aniversarea a 20 de ani de activitate a Consiliului Judeţean Argeş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor