Ponta: Ministrul Justiţiei a primit o cerere pentru graţierea lui Gigi Becali

Gigi Becali
Gigi Becali (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Există o cerere făcută la Ministerul Justiţiei, ministrul Justiţiei m-a informat şi urmează să ia o decizie. Eu cred că....nu, nu pot să spun. Dacă aş fi ministrul Justiţiei, aş propune preşedintelui acest lucru, dar nu sunt, este o decizie care aparţine ministrului Justiţiei", a afirmat premierul Victor Ponta la un post TV, răspunzând la întrebarea dacă este de acord cu graţierea lui Gigi Becali.

Ponta a afirmat că ministrul Justiţiei decide dacă înaintează o astfel de cerere preşedintelui ţării cu aviz pozitiv sau negativ şi că preşedintele ţării este cel care graţiază.

Primul ministru a adăugat că sunt depuse numeroase cereri de graţiere, cazul lui Gigi Becali fiind cel mai cunoscut şi că instituţia graţierii "trebuie să funcţioneze" când sunt situaţii sociale speciale sau umane.

"Noi am căzut în nebunia în care toată lumea trebuie să stea la închisoare. Noi trebuie să ne gândim la beneficiul societăţii: ce e mai important, sa îl ţin în închisoare sau...", a adăugat Ponta.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, fiind condamnat în 20 mai 2013 la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Acesta a mai primit ulterior un spor de şase luni închisoare, urmare a condamnărilor din dosarul "Valiza" şi în dosarul sechestrării celor care i-au furat maşina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne