Ponta despre votul de învestitură: USL are deja 232 de parlamentari

Epoch Times România
07.05.2012

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, duminică seară, că USL are deja 232 de parlamentari, sprijinul grupului UNPR şi cel al minorităţilor naţionale, dar cu toate acestea are emoţii la votul de învestitură de luni din Parlament.

"Voi solicita votul de încredere al Parlamentului României, bazându-mă pe cei, astă seară, deja 232 de membri ai grupurilor parlamentare USL. După cum ştiţi, s-au mai înscris câţiva parlamentari, deci, avem 232 de senatori şi deputaţi USL", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă.

El a completat că la aceştia se adaugă parlamentarii UNPR cu care PSD a încheiat un acord de colaborare.

"Vreau să lămuresc aici încă o dată lucrurile. Cei de la UNPR nu mi-au cerut nimic din punct de vedere al reprezentării în Guvern sau al unor interese materiale de orice fel. Ceea ce mi-au cerut sunt lucruri pe care eu, ca lider al PSD, le susţineam şi le susţin cu toată convingerea şi anume o legislaţie aşa cum probabil va promova şi domnul Hollande în curând în Franţa privind impozitarea marilor averi, votul uninominal - ceea ce este mai mult decât în regulă cu dorinţa PSD, consultarea celor de la UNPR în cazul legilor cu impact social", a precizat premierul desemnat.

Potrivit acestuia, luni dimineaţă USL va semna un protocol de colaborare şi cu grupul minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară.

Întrebat dacă are emoţii pentru votul din Parlament, Ponta a spus că da, dar nu în sensul că nu se vor strânge suficiente voturi, ci pentru că aşa trebuie să te prezinţi în faţa Legislativului când vrei să ocupi o funcţie atât de importantă.

"Îmi aduc aminte că cineva nu a avut emoţii şi a picat. Eu am emoţii, pentru că îmi cunosc colegii parlamentari, pentru că e normal să ai emoţii când te duci şi ceri votul Parlamentului", a punctat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor