Corina Dumitrescu înlocuită la portofoliul Educaţiei

(photos.com)
Gina Zaragiu
07.05.2012

Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat duminică seară că a renunţat la nominalizarea Corinei Dumitrescu pentru portofoliul de la Educaţie, noua propunere fiind senatorul PSD Ioan Mang.

Ioan Mang este senator de Bihor, membru în Comisia pentru învăţământ. El este din 2003 profesor universitar la Universitatea Oradea.

Anunţul lui Victor Ponta a fost făcut într-o conferinţă de presă la sediul USL, la care a participat şi Corina Dumitrescu.

"Consider că, în perioada imediat următoare, ministrul Educaţiei are de organizat admiterea copiilor în clasa pregătitoare, are de organizat Bac-ul, are admiterea la liceu. Un ministru care în fiecare zi trebuie să se vadă cu dumneavoastră şi să răspundă la acuzaţii - chiar dacă acestea se dovedesc neadevărate - nu poate răspunde la capacitate. Am rugat-o pe Corina Dumitrescu să accepte ca, pentru acest moment, să nominalizez o altă persoană, urmând să mă bazez pe contribuţia domniei sale la munca de echipă de mâine din minister", a afirmat Ponta.

Liderul PSD a adăugat că era foarte important ca prestigiul, probitatea profesională şi personală a Corinei Dumitrescu să nu aibă de suferit iremediabil în urma acestor zile "fierbinţi" pentru ea şi pentru el, cel care a făcut propunerea.

"Am apreciat foarte mult şi cred că a fost foarte bine că doamna profesor Corina Dumitrescu, astăzi (n.r. - duminică), punct cu punct, a dat răspunsuri la ceea ce presa, evident, criticase ca motive de îndoială sau chiar de acuzaţie. E important acest lucru, pentru că propunerea mea către doamna Dumitrescu de a ocupa această funcţie a fost făcută cu toată buna-credinţă şi cu toată dorinţa de a se implica într-un proces important de conducere a Ministerului Educaţiei şi, după aceea, evident, de schimbare a ceea ce este de schimbat în acest domeniu", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă, la care s-a prezentat alături de Corina Dumitrescu.

El a precizat că, în consecinţă, îl va propune pe senatorul PSD Ioan Mang, şeful Departamentului de resort din PSD, pentru portofoliul Educaţiei.

În presă au apărut informaţii potrivit cărora CV-ul Corinei Dumitrescu conţine date inexacte şi că ar fi implicată într-un proces de plagiat. Aceasta a respins acuzaţiile care i s-au adus, precizând că mandatul său este la dispoziţia premierului desemnat. "Voi juca cu mandatul pe masă. (...) În această seară mă voi întâlni din nou cu Victor Ponta", declara duminică la prânz Corina Dumitrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor