Emil Boc: PDL nu va vota Cabinetul Ponta

PDL nu va vota Guvernul Ponta în Parlament, a declarat Emil Boc, preşedintele PDL, duminică, la lansarea naţională a candidaţilor democrat-liberali la alegerile locale, eveniment care s-a desfăşurat la Sala Polivalentă.
Primarul Clujului Emil Boc (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
06.05.2012

PDL nu va vota Guvernul Ponta în Parlament, a declarat Emil Boc, preşedintele PDL, duminică, la lansarea naţională a candidaţilor democrat-liberali la alegerile locale, eveniment care se desfăşoară la Sala Polivalentă.

"Nu se poate să votezi un Guvern penal, plin de incompatibili, şi care prima măsură pe care o propune este să majoreze cu 16% numărul portofoliilor guvernamentale. Aceasta este forma de respect a PSD, a USL-ului, faţă de români, mărind numărul de ministere într-o perioadă în care, încă, România şi Europa au nevoie de foarte multă atenţie şi prudenţă. La ei (USL-n.r.) cele mai importante lucruri sunt ciolanele şi satisfacerea intereselor private şi de grup ale celor din USL. Altfel, cum explică să propui foarte mulţi oameni cu probleme penale şi incompatibilităţi. Cum se explică că acest Guvern Ponta are ca prim obiectiv renunţarea la ceea ce au votat românii la referendum în 2009, reducerea numărului de parlamentari la 300. Ce respect mai au aceşti oameni pentru democraţie ?", a declarat Emil Boc.

Preşedintele PDL a criticat şi propunerea făcută de Victor Ponta la ministerul Educaţiei, acuzând faptul că astfel se încearcă întoarcerea la "mediocritate" şi la la fabricile de diplome fără acoperire". "Acestea îngroapă România şi îngroapă performanţa", a declarat Emil Boc.

Liderul democrat-liberal a spus că PDL trebuie să se lupte în continuare pentru apărarea reformelor făcute în domeniul educaţiei, justiţiei sau a Codului muncii.

"Aceste lucruri trebuie apărate de noi pentru sănătatea sistemului politic românesc", a mai declarat Emil Boc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor