Poliţistul Ismana, prins cu mita la ciorap, neagă: Am o nebunie a mea de a ascunde banii în şosetă

(Facebook)
D.B.
12.07.2021

Un agent de poliţie şi un om de afaceri sirian din Timişoara au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare pentru luare şi dare de mită, dar explicaţiile pe care poliţistul le-a dat judecătorilor când a negat fapta sunt mai mult decât hilare. Prins cu banii asupra sa, agentul susţinea că are o „nebunie” - să ţină banii la ciorap de frica nevestei, informează Adevărul.ro.

Concret, este vorba despre agentul de poliţie Nelu Eduard Ismana şi omul de afaceri sirian Ghazal Hamwi Wadah, preşedinte al Ligii Arabilor Sirieni din Timişoara.

Potrivit sursei citate, Ismana şi colegul său de echipaj, un alt agent de Poliţie, au intrat în tură în 7 martie, la ora 22:00 şi au fost repartizaţi să patruleze pe raza Secţiei 1 de Poliţie Timişoara. La un moment dat, în jurul orei 1:30 – 2:00, Ismana a oprit un Mercedes la volanul căruia se afla omul de afaceri sirian Ghazal Hamwi Wadah. După verificarea actelor, poliţistul Ismana ar fi observat că inspecţia tehnică periodică a expirat şi i-a arătat colegului său certificatul de înmatriculare, spunându-i sirianului că urmează să îi fie ridicate plăcuţele şi să îi fie reţinut talonul. În acel moment, omul de afaceri a scos un teanc de bani (euro) din buzunar şi le-a spus celor doi poliţişti să cadă la o „înţelegere”, adică să facă în aşa fel „încât să fie bine”.

Iniţial, cei doi au refuzat oferta, iar poliţistul Ismana s-a dus la maşina de Poliţie pentru a întocmi procesul-verbal. La scurt timp, la maşină s-a dus şi cel de-al doilea poliţist. Când au rămas singuri, poliţistul care trebuia să întocmească procesul-verbal i-ar fi spus colegului său că sirianul „cunoaşte foarte mulţi poliţişti şi că, în atare situaţie, ar fi mai bine să-i întocmească un proces-verbal de contravenţie în care să ateste împrejurări necorespunzătoare adevărului, şi anume că inculpatul nu avut asupra sa certificatul de înmatriculare al autoturismului fapt care a atras o sancţiune mai blândă”.

În timp ce poliţistul Ismana întocmea procesul-verbal, colegul său de echipaj a fotografiat talonul din care reieşea că inspecţia tehnică periodică este expirată şi i-a transmis fotografia şefului său direct, transmiţându-i că colegul său de echipaj a aplicat o sancţiune mai blândă în schimbul sumei de 100 de euro. După denunţul făcut de agent, şefa Serviciului Judeţean Anticorupţie şi un procuror de la Parchetul Tribunalului Timiş au pus la cale un flagrant. Sub pretextul unei alte intervenţii, cei doi poliţişti au fost chemaţi în parcarea unui supermarket Kaufland, unde Ismana a fost percheziţionat, dar nu s-au găsit banii asupra sa. Dus la secţie şi supus unui control mai amănunţit, asupra agentului au fost găsiţi, ascunşi în ciorap, 100 de euro.

Poliţistul Ismana nu a recunoscut niciun moment că ar fi luat mită, spunând că banii de la ciorap erau pentru cadouri de 8 martie, iar banii au fost puşi în ciorap pentru că „are o nebunie”.

„La ora intrării în serviciu, după ce l-am apostrofat pe fostul coleg, întrucât a doua zi era 8 martie, l-am întrebat ce o să-i cumpere viitoarei soţii, iar el mi-a spus că nimic, iar eu i-am spus că am 100 de euro la ciorap, dimineaţă când ies din serviciu o să cumpăr 3 buchete de flori şi 3 parfumuri pentru soacră, soţie şi fiică. Am o nebunie a mea de a ascunde banii, în şosetă, în pantofi, în buzunare ascunse, nebunie pe care am căpătat-o la prima căsătorie, din cauza fostei mele soţii când mi-a luat toţi banii din casă şi a mers să se distreze cu amantul, fapt care a dus inevitabil la divorţul nostru”, a fost explicaţia agentului Ismana.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor