„Podul de flori” de la Prut, refăcut de românii de pe ambele maluri după mai bine de 25 de ani

Podul de flori de la Prut, 11 iulie 2015
Podul de flori de la Prut, 11 iulie 2015 (Asociaţia 2012)

Cei o mie de tineri care au pornit pe jos din Chişinău spre Bucureşti, în ''Marşul lui Ştefan cel Mare'', au trecut sâmbătă dimineaţa podul feroviar de la Ungheni, unde au fost întâmpinaţi de românii aflaţi pe malul drept al Prutului, refăcând celebrele „Poduri de flori”. După trecerea Prutului, basarabenii au fost primiţi de către români cu urale, buchete de flori şi îmbrăţişări.

Potrivit infoprut.ro, în timp ce treceau peste pod, mulţimea scanda: „România n-a avut graniţă la Prut!”, „Jos hotarul de la Prut!”, „România!”, „Unire!”, cântând în acelaşi timp, „Şi-am venit să te salut, fratele meu de peste Prut”.

„Podul de flori din acest an va reactiva conştiinţa de sine a românilor de pe cele două maluri, care se vor uni pentru a duce la bun sfârşit ceea ce au început înaintaşii lor în anii ’90. Şi atunci, ca şi acum, evenimentul reprezintă un pas către Unirea de facto a celor două state”, a declarat George Simion, preşedintele Acţiunii 2012.

Traversarea podului a fost una anevoioasă din cauza procedurilor birocratice. Lipsa paşaportului biometric i-a obligat pe mulţi participanţi să asiste de pe celălalt mal la horele Unirii în care s-au prins românii de pe ambele maluri ale Prutului.

Duminică 12 iulie, participanţii la marş urmează să se deplaseze din gara Iaşi, spre capitală, cu Trenul Unirii - INTERREGIO 1662, care va opri în Vaslui, Bârlad, Tecuci, Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Mizil, Ploieşti, Bucureşti, se precizează într-un comunicat de presă remis redacţiei.

,,Trenul Unirii va porni duminică dimineaţă din gara Iaşi şi nimic şi nimeni nu îl va mai putea opri din drumul spre Bucureşti. Aceşti tineri poartă în suflete flacăra dorinţei de Unire şi au nevoie de tot sprijinul românilor pentru a o duce aprinsă la Cotroceni! Veniţi, români, să vă întâmpinaţi fraţii de pe celălalt mal al Prutului! Acum, mai mult ca oricând, au nevoie de voi!”, a afirmat George Simion.

Duminică, ora 14:00, tinerii din Marşul lui Ştefan cel Mare vor fi întâmpinaţi în Piaţa Universităţii de românii care îi aşteaptă cu braţele deschise pentru a-i primi acasă. Împreună vor merge în marş spre Palatul Cotroceni, unde îi vor cere preşedintelui României, Klaus Iohannis, urgentarea procesului de Reunificare, se mai precizează în comunicat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe