Povestea tristă a lui Abby, câinele lui George Michael

Abby
Abby (EROTEME.CO.UK)

După nouă luni de la moartea cântăreţului britanic George Michael, câinele său, Abby, încă simte lipsa stăpânului său. Frumosul labrador de sex feminin a fost 10 ani alături de George Michael, decedat pe 25 decembrie 2016, în reşedinţa sa din Goring-on-Thames, Regatul Unit, la vârsta de 53 de ani.

(EROTEME.CO.UK)

Între căţeluşa Abby şi celebrul cântăreţ se formase o legătură specială. Labradorul, care se află acum în grija familiei acestuia, pare că nu-şi poate uita prea repede stăpânul care i-a oferit o casă de când era încă un căţeluş. Prietenii şi rudele lui George Michael spun că Abby şi-a pierdut apetitul şi pare "fără viaţă".

(EROTEME.CO.UK)

Adesea, Abby este dusă în locul unde, în fiecare zi, fanii continuă să-i aducă un omagiu cântăreţului prin mesaje, fotografii şi flori. După ce i se scoate lesa, se apropie de obiecte şi le miroase. Apoi se aşează pe iarbă şi rămâne tăcută ca şi cum ar vrea să-şi împărtăşească durerea cu fanii artistului.

(EROTEME.CO.UK)

Dragostea lui George Michael pentru Abby şi pentru alţi câini pe care i-a avut de-a lungul vieţii sale nu a fost un secret: persoanele apropiate de cântăreţ spun că Abby avea o soră, Meg, iar când aceasta a murit, în 2015, artistul părea de neconsolat. În mormântul în care acesta se odihneşte, a fost depusă şi cenuşa lui Meg. De multe ori, George a publicat fotografii şi videoclipuri cu aceşti căţei (vezi clipul video de mai sus).

Artistul a fost, de asemenea, purtător de cuvânt al unei campanii, realizate împreună cu alte celebrităţi, pentru a combate comerţul ilegal de căţeluşi pe Internet. Împreună cu Graham Norton, Morrissey, Joanna Lumley şi Miranda Richardson, a depus o petiţie care solicita reguli mai stricte, atât pentru crescători cât şi pentru cei care vând căţei, singura modalitate de a contracara traficul de ordinul sutelor din Europa de Est şi din Irlanda, o afacere făcută pe pielea acestor biete animale.

În timpul turneului Symphonica, din 2012, George Michael a creat un colaj numit “dog wall”, format din toate fotografiile câinilor care aparţineau membrilor echipei ce îl însoţeau în turneu. Imaginea a fost apoi expusă într-o zonă publică unde colegii săi puteau să-şi vadă animalele în timp ce călătoreau prin lume.

(e-bay)

La sfârşitul turneului, colajul a fost scos la licitaţie pe eBay pentru a strânge fonduri ce urmau a fi donate unui adăpost pentru câini. Desigur, Abbey şi Meg erau şi ele prezente pe colaj, ba chiar de trei ori.

Articole de referinţă: Mirror: George Michael's pining dog sniffs flowers left for tragic owner as she's comforted by mourning fans, The Sun: George Michael’s beloved dog Abby pines for her late owner at his shrine… and has even lost her appetite