PNL vrea comisie parlamentară pentru autostrada "plutitoare" Sibiu-Orăştie

Co-preşedintele PNL anunţă că liberalii vor propune înfiinţare unei comisii care să găsească vinovaţii pentru dezastrul de pe autostrada inaugurată în timpul campaniei pentru Cotroceni.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL va propune crearea unei comisii parlamentare de anchetă pentru "construirea de mântuială a segmentului de autostradă Sibiu-Orăştie", anunţă, pe Facebook, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, la două zile după ce în presă a apărut informaţia că lotul 3 din autostrada Sibiu-Orăştie trebuie demolat parţial, după ce la 10 metri sub asflat s-a descoperit apă.

Cineva trebuie să răspundă pentru o lucrare făcută în bătaie de joc, finalizată doar pentru a da ocazia unora să taie o panglică electorală. Noile informaţii arată că ceea ce a fost prezentat public drept ”fisuri superficiale” la nivelul unor segmente din această autostradă reprezintă, de fapt, crăpături profunde, iar în loc de ”reparaţii” au fost necesare, de fapt, demolarea şi reconstruirea acestor porţiuni.", scrie Gorghiu.

De asemenea, Gorghiu, care, ieri, după ce a rămas blocată pe şoseaua de centură a Capitalei a lansat şi un videoclip acid la adresa Guvernului şi a CNADNR, se întreabă în postarea sa "dacă PSD ar avea ceva de obiectat la o analiză serioasă, pentru că Infrastructura este marele eşec al Guvernului."

"Campion al recordurilor negative, anul acesta Guvernul a reuşit performanţa de a închide mai mulţi kilometri decât a inaugurat – 22 de km închişi faţă de 13, inauguraţi.", concluzionează co-preşedintele PNL.

Reamintim că potrivit unui document al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), obţinut de jurnaliştii România Liberă, sub autostrada Sibiu-Orăştie, mai exact la 10 metri sub ea, s-a găsit apă. Remedierea problemelor cauzate de infiltraţiile de apă în zona kilometrului 60 a respectivei autostrăzi necesită demolarea completă a căilor de circulaţie, afirmă inginerii Companiei de Autostrăzi.

Din documentul citat de RL mai reiese că pe respectivul lot de drum, deschis în noiembrie 2014, cu doar două zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale la care a participat şi premierul Victor Ponta, fisurile despre care Compania de Autostrăzi pretindea că sunt de suprafaţă, sunt de fapt grave şi necesită demolarea integrală a lucrărilor. Mai multe informaţii, aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne