Autostradă electorală plutitoare, reparabilă prin demolare completă

Inaugurat în noiembrie 2014, cu două zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale la care a participat şi Victor Ponta, lotul 3 din autostrada Sibiu-Orăştie trebuie demolat parţial, după ce la 10 metri sub autostradă s-a descoperit apă.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Loredana Diacu
13.10.2015

Sub autostrada Sibiu-Orăştie, mai exact la 10 metri sub ea, s-a găsit apă, relatează romanialibera.ro. Remedierea problemelor cauzate de infiltraţiile de apă în zona kilometrului 60 a respectivei autostrăzi necesită demolarea completă a căilor de circulaţie, afirmă inginerii Companiei de Autostrăzi într-un document oficial obţinut de RL.

Din documentul respectiv reiese că pe respectivul lot de drum, deschis în noiembrie 2014, cu doar două zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale la care a participat şi premierul Victor Ponta, fisurile despre care Compania de Autostrăzi pretindea că sunt de suprafaţă, sunt de fapt grave şi necesită demolarea integrală a lucrărilor.

"Cu ajutorul unui excavator având cupa de 1,3 metri cubi s-a constatat că infiltrările de apă sunt la o adâncime între 8 şi 10 metri faţă de cota roşie (linia autostrăzii într-un plan vertical – n. red.)", arată o notă de constatare semnată de angajaţi ai Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din România (CNADNR). În toamna anului trecut, mai precis la zece zile după deschiderea electorală a circulaţiei, CNADNR pretindea că este vorba de fisuri superficiale, arată RL.

Cum se rezolvă problema? simplu, susţine CNADNR: "Este necesară demolarea completă a căilor de circulaţie, atât a căii I, cât şi a căii II", se recomandă în nota de constatare. În plus, au fost găsite fisuri ale balastului stabilizat care traversează calea I şi avansează şi pe calea II.

Valoarea contractului pentru lotul 3 din Sibiu-Orăştie este de 604,79 milioane lei, fără TVA.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor