PNL, mişcări tactice. Orban visează să-l dea jos pe Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor

PNL va iniţia modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor pentru demiterea lui Liviu Dragnea, a anunţat liderul liberalilor Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liberalii vor să modifice Regulamentul Camerei Deputaţilor astfel încât procedura de demitere a lui Liviu Dragnea, liderul PSD, din fruntea acestui for, să poată fi iniţiată de o treime dintre deputaţi sau de mai multe grupuri parlamentare, a declarat marţi, la finalul Biroului Executiv, liderul PNL Ludovic Orban.

"Vom iniţia o modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, astfel încât să putem iniţia strângerea de semnături pentru propunerea de demitere a preşedintelui Camerei Deputaţilor. La ora actuală, printr-o greşită interpretare a unor decizii ale Curţii Constituţionale, preşedintele Camerei nu poate fi schimbat decât la propunerea liderului grupului care l-a propus, ceea ce mi se pare total inadmisibil. Dorim să schimbăm regulamentul astfel încât fie o treime, fie mai multe grupuri parlamentare să poată să iniţieze demiterea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a domnului Dragnea. La cota de popularitate a lui Dragnea, nu vorbim de cota de popularitate din afara Parlamentului, ci la cea din Parlament unde nu se ştie niciodată la vot secret câte voturi de la PSD ar putea fi împotriva lui", a declarat Orban, citat de Agerpres.

În opinia preşedintelui PNL, pesediştii urmăresc controlul asupra Justiţiei şi împărţirea resurselor publice între ei.

"Ţara arde şi în timpul acesta PSD-istii îşi reglează conturile în stil mafiot. În timp ce preţurile la carburanţi, la energie electrică, la gaz, ROBOR cresc, în timp ce mediul de afaceri este în stare de asediu, bulversat de aberaţiile fiscale iniţiate de Guvern, în timp ce nu se ştie ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii, în timp ce balanţa României se dezechilibrează pe zi ce trece, ce fac PSD-iştii? Se bat între ei pentru a-şi împărţi ciolanul şi pentru a-şi împărţi sferele de putere. Prin tot ce face actualul partid de guvernământ arată că nu-i pasă de oameni, că nu are nici cel mai mic gând să-şi onoreze promisiunile electorale şi că nu urmăreşte decât să controleze Justiţia şi să-şi împartă resursele publice între ei. În faţa acestui comportament nu ţinem partea nimănui, atât Tudose, cât şi Dragnea sunt de aceeaşi teapă, sunt din acelaşi partid care nenoroceşte România şi care distruge şansele de dezvoltare ale ţării", a punctat Orban.