PMP denunţă "declaraţiile scandaloase" ale lui Rafila: O totală lipsă de empatie şi un dispreţ profund pentru vieţile oamenilor

Alexandru Rafila (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
08.08.2024

PMP denunţă în termenii cei mai duri "declaraţiile scandaloase" ale ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, în contextul reţinerii a doi medici ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, acuzaţi de oprirea administrării unor substanţe de importanţă vitală unui pacient pentru a-i grăbi decesul.

"Ministrul Rafila, într-o demonstraţie crasă de incompetenţă şi nepăsare, a declarat că 'Ministerul poate verifica proceduri administrative; în ceea ce priveşte tratamentul, nu au specializare, acolo sunt economişti sau jurişti'. Aceste explicaţii sunt nu doar ridicole pentru un ministru, ci şi periculoase, dezvăluind o gravă lipsă de responsabilitate şi o evidentă incapacitate managerială în fruntea Ministerului Sănătăţii", a transmis PMP.

Vicepreşedintele partidului, Petru Movilă, a declarat că "este absolut intolerabil ca un ministru al Sănătăţii să recunoască, practic, că instituţia pe care o conduce este incapabilă să intervină eficient în situaţii ce privesc direct viaţa şi moartea pacienţilor."

"Această abordare birocratică şi detaşată de realitate, în care vieţile oamenilor sunt tratate ca simple dosare de birou, este o ruşine naţională şi o ameninţare pentru fiecare cetăţean al acestei ţări", a precizat Petru Movilă.

PMP îl acuză pe Rafila de lipsă de empatie

"Ministrul Rafila a demonstrat o totală lipsă de empatie şi un dispreţ profund pentru vieţile celor pe care ar trebui să-i protejeze. A ignora realitatea cruntă din spitale sub pretextul că ministerul 'nu are specializare' în tratamente medicale este o dovadă clară a neputinţei şi a refuzului de a-şi asuma responsabilitatea. Aceasta nu este doar incompetenţă, este complicitate prin nepăsare".

Cerem demisia imediată şi o anchetă independentă!

PMP solicită cu fermitate demisia imediată a Ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi o anchetă independentă care să evalueze eşecurile Ministerului Sănătăţii şi ale Colegiului Medicilor în ceea ce priveşte inspecţiile şi controalele la Spitalul Sf. Pantelimon.

"De asemenea, cerem implementarea urgentă a unor măsuri de reformă structurală în Ministerul Sănătăţii, elaborarea unei noi legi a malpraxisului, pentru a preveni ca astfel de acte de malpraxis şi abuzuri să fie ascunse sub covor sau tratate cu nepăsare birocratică."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor