Pirkka Tapiola: Autorităţile găgăuze vor primi ajutorul financiar din partea UE

(photos.com)
Epoch Times
21.02.2014

Actualul Ambasador al UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, a declarat joi, 20 februarie, că autorităţile autonomiei găgăuze vor primi ajutorul financiar în valoare de cinci milioane de euro din partea Uniunii Europene, promis de fostul şef al Misiunii UE în Republica Moldova, Dirk Schuebel. Şeful Misiunii europene a menţionat că în prezent se duc lucrări de pregătire pentru a transfera ajutorul financiar.

Tapiola şi-a cerut scuze pentru întârziere, menţionând că în Europa „uneori procedurile nu sunt dintre cele mai operative”, transmite Moldpres.

„Actualmente se elaborează conceptul proiectelor investiţionale. Delegaţia noastră a discutat şi cu başcanul. Dacă am zis că ceva va fi, atunci aceasta neapărat va avea loc”, a subliniat Pirkka Tapiola, citat de portalul Gagauzinfo.md.

Despre grantul în sumă de cinci milioane de euro, acordat UTA Găgăuz-Yeri de Uniunea Europeană, ex-şeful Delegaţiei UE în R. Moldova Dirk Schuebel a vorbit în luna februarie anul trecut în timpul vizitei sale în autonomie.

Potrivit lui Schuebel, o mare parte din banii europeni urmează să fie cheltuiţi pentru probleme de ordin social. Astfel, trei milioane de euro sunt preconizate pentru implementarea proiectelor concrete în şcoli şi grădiniţe din regiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor