Piedone, pe lista neagră a inspectorilor ANI. A fost dat pe mâna Parchetului

Inspectorii ANI îl suspectează pe fostul primar Cristian Popescu Piedone de conflict de interese şi au sesizat deja Parchetul General în cazul său.
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (wikipedia.org)

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a intrat în atenţia inspectorilor Agenţiei Naţionale de Integritate care îl acuză de încălcarea regimului juridic al conflictului de interese atât în materie administrativă, cât şi în materie penală, reiese dintr-un comunicat de presă remis luni de instituţie.

"În calitate de primar al Sectorului 4, Bucureşti, Cristian Popescu Piedone a semnat, în perioada 2013-2015, şase acorduri de funcţionare şi două autorizaţii de funcţionare pentru God Trust Enterprises SRL, Sport Team Kart SRL şi Chocoland SRL, societăţi la care copiii săi deţin calitatea de asociat şi funcţia de administrator", se arată în comunicatul citat.

De asemenea, ANI a constatat la data de 14 septembrie existenţa indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese în materie penală de către Piedone şi a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea efectuării cercetărilor.

După ce a fost informat de constatările inspectorilor de integritate, fostul primar Piedone a depus un punct de vedere la dosarul de evaluare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne